1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. OMV ve Borealis'ten plastik atık geri dönüşüm projesi

OMV ve Borealis'ten plastik atık geri dönüşüm projesi

Avusturyalı OMV ve Borealis şirketleri, plastik atıkların kimyasal geri dönüşümünü sağlayarak tekrar rafineride kullanmak üzere bir proje başlattılar. 

OMV ve Borealis'ten plastik atık geri dönüşüm projesi

Enerji Günlüğü - Avusturyalı OMV ve Borealis şirketleri, plastik atıkların kimyasal geri dönüşümünü sağlayarak tekrar rafineride kullanmak üzere bir proje başlattılar. 

Kullanım sonrası plastiklerin atılmaması gereken değerli bir kaynak olduğuna inanan Avusturyalı petrol şirketi OMV ve merkezi Viyana’da bulunan Avrupa'nın ikinci ve dünyanın sekizinci büyük polietilen ve polipropilen üreticisi Borealis döngüsel bir ekonomi oluşturabilmek için sinerji arıyor. OMV, Borealis ile tüketicinin elden çıkarttığı plastiklerin kimyasal geri dönüşümünü geliştirmek için OMV ReOil inovasyon projesi başlattı. Proje kapsamında OMV, OMV ReOil pilot tesisinde sentetik hammadde haline geri dönüştürdüğü plastik atıkları Borealis'e petrokimya hammadde tedariği sağladığı Schwechat Rafinerisi’nde tekrar kullanıyor.

ÖLÇEK BÜYÜTME ADIMI ATILACAK

OMV ReOil pilot tesisi rafineriye tamamen entegre durumda ve saatte 100 kilograma kadar işlem yapan 100 litre sentetik ham petrole eşdeğer işleme kapasitesi ile çalışıyor. Elde edilen bu sentetik ürün, plastik endüstrisi veya yakıt için hammadde olarak işlenerek kaynak açısından verimli bir döngüsel ekonomi yaratıyor. Tesisin son endüstriyel kapasitesine ulaşması için bir ölçek büyütme adımı daha atılması planlanıyor. 

KAPALİ BİR DÖNGÜSEL EKONOMİ

OMV Rafineri ve Petrokimyadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Gangl, konya ilişkin olarak, “Başarılı bir geleceğin sırrı, kaynaklara saygı duymak ve sahip olduklarımızdan en iyi şekilde yararlanmaktır. Borealis bizim için mükemmel bir seçim. OMV Schwechat Rafinerisi, ham petrolü Borealis için yüksek kaliteli hammadde haline getiriyor. Plastik atıklar OMV ReOil pilot tesisinde sentetik hammadde haline geri dönüştürülmekte ve rafineride tekrar kullanılmaktadır – kapalı bir döngüsel ekonomi” açıklamasında bulundu.

PLASTİK ATIKLARIN KİMYASAL GERİ DÖNÜŞÜMÜ ORTAKLIĞI

Borealis Hidrokarbonlar ve Enerjiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Van De Velde yaptığı açıklamada, ”Plastiklerin mekanik geri dönüşümü için mevcut çözümlerimizin yanı sıra, poliolefin çözeltileri için hammadde olarak kullanılacak plastik atıkların kimyasal geri dönüşümü konusunda OMV ile yapılan bu işbirliği önemli ve döngüsel ekonomi stratejimiz için somut bir adımdır. Endüstrilerimizde lider ortaklar ile birlikte çalışmak Borealis'in Açık İnovasyon stratejisine mükemmel bir uyum sağlamakta ve plastiklerin döngüsel ekonomisini geliştirme konusundaki öncü olma stratejimizin altını çizmektedir. Amacımız, müşterilerimizin karşılaşabilecekleri küresel zorluklara cevap veren, katma değer sağlayan çözümler sunmaktır” dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler