1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ bugün üretim artışını tartışacak

OPEC+ bugün üretim artışını tartışacak

OPEC+ üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları bugün bir araya gelerek, fiyatlardaki hızlı yükseliş sonrasında üretim artırımını ele alacaklar. 

OPEC+ bugün üretim artışını tartışacak

Enerji Günlüğü - OPEC+ üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları bugün bir araya gelerek, fiyatlardaki hızlı yükseliş sonrasında üretim artırımını ele alacaklar. 

Petrol fiyatlarının, doğal gaz fiyatlarında yüzde 300'e varan rallinin etkisi ile son 3 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından OPEC+'nın petrol arzının ne kadar artırılabileceğini değerlendirmesi bekleniyor. Petrol fiyatları açısından bugün yapılacak OPEC+ toplantısında alınacak üretim kararları belirleyici olacak. Birlik, halihazırda üretimi aylık 400 bin varil artırmayı planlıyor.

OPEC+'ya yakın kaynaklara göre, bugün yapılacak toplantıda üretimin daha önce açıklanmış olan aylık 400 bin varil/günden daha fazla artırılması yönünde bir karar alınması büyük olasılık. Ancak kaynaklar, bu artırımın ne kadar olabileceği konusunda bir bilgi vermediler. 

IRAK 100 DOLARLIK PETROL İSTEMİYOR

Öte yandan Irak Petrol Bakanı İhsan Abdul Jabbar, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada sürdürülebilir bir petrol piyasası istediklerini, 100 dolarlık fiyatın ise sürdürülebilir olmayacağını söyledi. 

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler