1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ üretim stratejisini değiştirmedi

OPEC+ üretim stratejisini değiştirmedi

OPEC+ üretim stratejisini değiştirmeyerek üretim arttırımını aylık 400 bin varil/günde tuttu.

OPEC+ üretim stratejisini değiştirmedi

Enerji Günlüğü - OPEC+ üretim stratejisini değiştirmeyerek üretim arttırımını aylık 400 bin varil/günde tuttu.

OPEC+ Bakanlar Kurulu tarafından dün gerçekleştirilen toplantıda petrol üretim kotalarının daha önce anlaşıldığı üzere Kasım ayında günlük 400 bin varil arttırılması kararına varıldı. 

Karar analist beklentileri ile genel olarak uyumlu olurken bazı analistler Avrupa ve Asya'da son dönemde yaşanan enerji krizi nedeniyle petrol üretiminde daha fazla artış yapılabileceği yorumunda bulunmuşlardı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada bir sonraki OPEC+ bakanlar toplantısının 4 Kasım'da yapılacağı da duyuruldu. 

KARAR SONRASI PETROL FİYATLARI YÜKSELİYOR

Kararın ardından uluslararası piyasalarda petrol fiyatları yükseliyor. Brent ve Amerikan Batı Teksas (WTI) petrollerinin varil fiyatları son 3 yılın en yüksek seviyelerini gördüler. Şu sıralarda Brent petrolü 81,45 dolar/varil ve Batı Teksas petrolü 77,76 dolar/varil seviyelerinden işlem görüyor. 

Analistler, dördüncü çeyrekte petrol talebinde büyümenin kademeli olarak normalleşmesini ve arzda toparlanmanın fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı yaratmaya başlamasını bekliyorlar. Ancak ABD'de petrol stoklarının geçtiğimiz hafta da düştüğüne yönelik beklentilerin petrol fiyatlarını yukarı itmeye devam edeceğini tahmin ediyorlar. 

KUVEYT’TEN DESTEK AÇIKLAMASI

Öte yandan Kuveyt Petrol Bakanı Muhammed al-Fares, OPEC+'nın aylık üretim artışını 400 bin varil/gün seviyesinde tutma kararının enerji arzının istikrarını ve güvenliğini başarmayı amaçladığını söyledi. Al-Fares, OPEC+'nın petrol piyasasının zorlukları karşısında üretim stratejisini yükseltmek konusunda ihtiyatlı olmayı tercih ettiğini vurguladı. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler