1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ petrol arz seçeneklerini değerlendiriyor

OPEC+ petrol arz seçeneklerini değerlendiriyor

OPEC+ piyasaya daha fazla petrol vermek için seçenekleri değerlendiriyor.

OPEC+ petrol arz seçeneklerini değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - OPEC+ piyasaya daha fazla petrol vermek için seçenekleri değerlendiriyor.

OPEC+ üyelerinin üretimi yıl sonuna kadar her ay 400 bin varil/gün artırma kararının ötesine geçerek piyasaya daha fazla petrol verme seçeneklerini değerlendirdikleri öne sürüldü. Reuters'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, OPEC+ üyeleri gelecek hafta yapacakları toplantıda üretimi artırma seçeneklerini tartışacaklar. Üretimin öngörülen 400 bin varil/günlük artışın ötesine geçirilmesinin değerlendirildiğini belirten kaynaklar, üretimin ne kadar artırılacağı veya ne zamlan artırılacağı konusunda ise bilgi vermediler. Ancak, sadece 1 aylık bir dönem için üretim artışının 800 bin varil/güne yükseltilmesi seçeneğinin masada olduğu da dile getirildi. 

OPEC'in bu ay yapacağı toplantıda alacağı bir üretim değişikliği kararı ancak Kasım ayında hayata geçirilebilecek.

OPEC BAŞKANINDAN ENERJİ FİYATI UYARISI

Öte yandan OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, enerji fiyatlarında yaşanan yükselişin dünya için bir uyarı olduğunu söyledi. Petrol ve gaz sektöründe yatırımların düşük kaldığını belirten Barkindo, "Eğer düşük yatırımlar devam ederse dünyada daha fazla enerji fiyat volatilitesi yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

Barkindo, enerjide dönüşüme ilişkin açıklamaların fosil yakıtlarda yatırım iştahsızlığını artırdığına da dikkat çekti. "Dünyanın petrol ve faza daha fazla yatırım yapılmasına ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler