1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ koronavirüsün petrol talebine etkisini değerlendiriyor

OPEC+ koronavirüsün petrol talebine etkisini değerlendiriyor

Koronavirüs salgınının petrol talebine etkisini değerlendiren OPEC+ Teknik Komitesi, OPEC+ toplantısının tarihinin öne çekilmesini önerebilir.

OPEC+ koronavirüsün petrol talebine etkisini değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Koronavirüs salgınının petrol talebine etkisini değerlendiren OPEC+ Teknik Komitesi, OPEC+ toplantısının tarihinin öne çekilmesini önerebilir.

Viyana'da toplanan OPEC+ Ortak Teknik Komitesi, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının global petrol talebine ve ekonomik büyümeye etkisini değerlendiriyor. 

Komite, 4-5 Şubat olarak planlanan toplantının ilk gününde Çin'in BM büyükelçisi Wang Qun'u dinledi ve koronvavirüs salgınına nasıl yanıt verileceğini tartıştı. OPEC kaynaklarına göre Komite, Suudi Arabistan ile Rusya'nın üretimin daha da kısılmasında anlaşmaları halinde OPEC+ toplantısının tarihinin öne çekilmesi yönünde bir tavsiye kararı alacak. 

IRAK’TAN SALGININ ETKİSİNİ İZLİYORUZ AÇIKLAMASI

Irak Petrol Bakanı Asım Cihad, Çin'de ortaya çıkan yeni koronavirüs salgınının global petrol talebine etkisini yakın şekilde izlemekte olduklarını söyledi. Cihad yaptığı açıklamada, Irak'ın petrol piyasasında istikrarı sağlayacak her türlü anlaşmaya destek verdiğini belirtirken, OPEC ve müttefiklerinin petrol piyasasında arz ve talebi yeniden dengeye getirmek için çalışacaklarını vurguladı. Bakan Cihad ayrıca, OPEC+'nın petrol arz kısıntısının derinleştirilmesi veya planlanandan daha önce toplanması konusunda herhangi bir kararın, OPEC+ teknik komitesinin vereceği tavsiyeler temelinde alınacağını da ifade etti. OPEC+ Ortak Teknik Komite toplantısı dün Viyana'da başladı ve toplantı bugün de devam edecek.

 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler