1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ Teknik Komite toplantısı bugüne uzadı

OPEC+ Teknik Komite toplantısı bugüne uzadı

Koronavirüs salgınının petrol talebine etkisini değerlendiren OPEC+ Teknik Komitesi, OPEC+ toplantısı bir uzlaşama sağlanamadığı için bugün de devam ediyor.

OPEC+ Teknik Komite toplantısı bugüne uzadı

Enerji Günlüğü - Koronavirüs salgınının petrol talebine etkisini değerlendiren OPEC+ Teknik Komitesi, OPEC+ toplantısı bir uzlaşama sağlanamadığı için bugün de devam ediyor.

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgınının global petrol talebinde yarattığı düşüşü değerlendirmek ve petrol bakanları seviyesinde acil bir toplantı yapılmasına ihtiyaç olup olmadığı tavsiyesinde bulunmak için toplanan OPEC+ Teknik Komitesi iki gün süren toplantılarda bir uzlaşmaya varamadı. Acil bir OPEC+ bakanlar toplantısı için tavsiyede bulunup bulunmama konusunda uzlaşamayan Komite, 4-5 Şubat olarak planlanan toplantıya bugün de devam etme kararı aldı. 

Analistler, Rusya'nın petrol üretim kısıntısını derinleştirmek konusunda isteksiz davranmasının bir karar alınmasının önüne geçtiğini ifade ediyorlar. 

Komite, Suudi Arabistan ile Rusya'nın üretimin daha da kısılmasında anlaşmaları halinde OPEC+ toplantısının tarihinin öne çekilmesi yönünde bir tavsiye kararı alacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler