1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ Teknik Komitesi’nden üretimi derinleştirme tavsiyesi 

OPEC+ Teknik Komitesi’nden üretimi derinleştirme tavsiyesi 

OPEC+ Ortak Teknik Komitesi, koronavirüs salgınının global talebi zayıflattığı ortamda OPEC+ üyelerine üretim kısıntısını 600 bin varil/gün daha derinleştirme tavsiyesinde bulunacak.

OPEC+ Teknik Komitesi’nden üretimi derinleştirme tavsiyesi 

Enerji Günlüğü - OPEC+ Ortak Teknik Komitesi, koronavirüs salgınının global talebi zayıflattığı ortamda OPEC+ üyelerine üretim kısıntısını 600 bin varil/gün daha derinleştirme tavsiyesinde bulunacak.

OPEC+ Ortak Teknik Komitesi, Viyana'da 3 gün süren toplantının ardından, OPEC+ üyelerine üretim kısıntısının derinleştirilmesi tavsiyesinde bulundu. Komite üyelerine üretimi 600 bin varil/gün daha kısmaları tavsiyesinde bulunmayı kararlaştırdı. 

Bununla birlikte Komite, OPEC+ Bakanlar Komitesi toplantısı için yeni bir tarih ise belirleyemedi ve olağanüstü toplantı tarihine bakanların karar vereceğini ifade etti. 

RUSYA ZAMANA İSTEDİ

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Rusya'nın yeni koronavirüsün petrol piyasasına etkisini değerlendirmek için zamana ihtiyacı olduğunu açıkladıi. Novak, Rusya'nın OPEC+'nın koronavirüs salgını ile ilişkili atmayı planladığı adımlar konusunda pozisyonunu açıklamaya henüz hazır olmadığını belirtirken, herhangi bir karar konusunda konuşmak için erken olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler