1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Orman ve Ekosistem Fuarı'ında odak iklim değişikliği

Orman ve Ekosistem Fuarı'ında odak iklim değişikliği

Orman ve Ekosistem Zirvesi & Fuarı, 11-13 Kasım 2022'de ATO Congresium Ankara'da gerçekleşeceği bildirildi.

Orman ve Ekosistem Fuarı'ında odak iklim değişikliği

Enerji Günlüğü - Orman Mühendisleri Odası tarafından 11-13 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Orman ve Ekosistem & Fuarı Ankara’da ATO Congresium’da olacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü öncülüğünde Orman Mühendisleri Odası koordinasyonunda düzenlenecek Orman ve Ekosistem Zirvesi & Fuarı, Ankara’da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek. 11-13 Kasım 2022 tarihinde düzenlenecek fuar ile ormanların korunması ve arttırılması, iklim değişikliğinin önüne geçilmesi konularına odaklanılacak. Bu sebeple kamu, özel sektör ve ekosistem içerisindeki tüm dinamiklerin bir araya getirilmesi planlanıyor.

Artan hava sıcaklığının etkisiyle her sene ormanlardan bir parça koptuğu ve beraberinde oluşan tahribatla nice canlı varlığın zarar gördüğü belirtilirken, söz konusu fuarın tüm bunları engelleyici, önleyici ya da en az hasarla atlatabileceğimiz tedbirlere dikkat çekmek amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Orman Mühendisleri Odası‘nın koordinatörlüğünü yaptığı zirvede, konu ile ilgili uzman kişilerle bir arada kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) birlikte doğanın, işletmelerin ve milli ekonominin geleceği açısından konuşmalar düzenleneceği, konuya ilişkin eğitimler verilecek ve çözüm önerileri sunulacağı kaydedildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler