1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özdemir: Elektrik dağıtımında oyuncu sayısı 10`un altına inmez

Özdemir: Elektrik dağıtımında oyuncu sayısı 10`un altına inmez

Enerji Günlüğü - Elektrik Dağıtıcıları Derneği (ELDER) Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'de elektrik dağıtımındaki oyuncu sayısının 10'un altına...

Özdemir: Elektrik dağıtımında oyuncu sayısı 10`un altına inmez

Enerji Günlüğü - Elektrik Dağıtıcıları Derneği (ELDER) Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'de elektrik dağıtımındaki oyuncu sayısının 10'un altına düşmeyeceğini söyledi. 

BEDAŞ ve Akdeniz EDAŞ'ı da devraldıktan sonra yaklaşık 9.5 milyon abonesiyle Türkiye'nin en büyük elektrik dağıtıcısı konumuna yükselen Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu'nun ortaklarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve ELDER Başkanı Nihat Özdemir, Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği (EGAD) üyesi gazetecilerin sorularını cevaplarken, sektörde konsolidasyon ihtimali ve yabancı sermaye girişine ilişkin düşüncelerini de paylaştı. Şu anda 21 elektrik dağıtım bölgesinde 15 oyuncu bulunduğunu hatırlatan Özdemir, "Yabancılar sektörle bayağı ilgili. Gelip görüşenler çok" dedi.

ÖZDEMİR: ASARSINIZ BENİ ASARSINIZ

Nihat Özdemir, dağıtım işini yabancılara satmaya niyetleri olup olmadıkları sorusuna "Daha yeni devralıyoruz. Öyle bir şey yaparsak, almadan sattılar diye asarsınız beni. Öyle bir niyetimiz yok" karşılığını verdi. Ancak hisse almak, ortak olmak için kapılarını aşındıranlar bulunduğunu vurgulayan Özdemir şunları söyledi:

"Bu ilgi alakanın, önümüzdeki yıldan itibaren, yeni düzenlemelerden sonra daha da artacağına inanıyorum. Halen 15 oyuncu var. Öyle beş altı oyuncuya düşmez. Oyuncu sayısının 10’dan aşağıya düşeceğini tahmin etmiyorum. 10’dan aşağı oyuncu olmaz ama çeşitli fonların girmesi, SUKUK, halka arz gibi bazı finansal hamlelerin olacağını düşünüyorum."

DAĞITIMDA YABANCI HAKİMİYETİ OLUR MU?

Nihat Özdemir, gelecekte elektrik dağıtımı sektöründe yabancıların payının yerli payının önüne geçip geçmeyeceğine ilişkin soru üzerine ise şunları söyledi:

"Bu üretimle çok paralel. Ben dağıtım işini, enerjinin hipermarketleri gibi düşünüyorum. Yani enerji üretilecek, 2015’lerde falan tarife sistemlerine geçtiğimizde buralar birer hipermarket olacak. Onun için Türk özel sektörü, enerjide üretimde var olduğu sürece dağıtımda da varlığını koruyacaktır. Ama ortaklar olacak, fonlar olacak, halka arzlar olacak, SUKUK’lar olacak."

Önceki ve Sonraki Haberler