1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özilhan, Almanlar`la enerji ortaklığı kuracak

Özilhan, Almanlar`la enerji ortaklığı kuracak

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Anadolu Grubu'nun bir Alman firmasıyla enerji alanında yatırım için 2 milyar dolarlık bir anlaşma imzalayacağını...

Özilhan, Almanlar`la enerji ortaklığı kuracak

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Anadolu Grubu'nun bir Alman firmasıyla enerji alanında yatırım için 2 milyar dolarlık bir anlaşma imzalayacağını söyledi. 

Zafer Çağlayan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ziyareti çerçevesinde düzenlenen Türk-Alman CEO Forumu sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye ve Almanya arasında enerji alanındaki işbirliği olanaklarının da görüşüldüğü toplantının çok olumlu geçtiğini belirten Çağlayan "Aslında bu forumda Tuncay Özilhan'ın firmasının (Anadolu Grubu) bir Alman firmasıyla enerjiyle ilgili yaklaşık 2 milyar dolarlık bir anlaşması söz konusuydu; ama toplantının akışından, Merkel'in programından dolayı herhalde, (açıklanması) yetişmedi" dedi.

Zafer Çağlayan, toplantıda özellikle beş firmanın, enerji ve işbirliği alanlarında önemli bilgiler aktardığını da söyledi. Türk Alman CEO Forumu'na aralarında Koç Holding, Borusan, Tusaş, Doğuş, IC İçtaş, Boydak Holding, Boyner, Doğan Holding, Sabancı Holding, Polat Enerji'nin de aralarında bulunduğu 16 şirketin yöneticisi katıldı. Almanya tarafından ise Siemens, e.ON, EnBW, Lufthansa , Hitachi Power Europe, Alba, Hoffmann, Deutche Bank, Fraport ve Airbus Operations temsilcileri toplantıda yer aldı.

DEUTCHEBANK GELMEK İSTİYOR

Zafer Çağlayan, toplantıda söz alan Deutche Bank yöneticisinin Türkiye bankacılık sektörüne kesinlikle girmek istediklerini belirttiğini de söyledi. Deutschebank halen Türkiye'de kurumsal bankacılık hizmetleri sunuyor. Bakan'ın ve CEO'nun kastettiği ise mevduat bankacılığı faaliyeti...

ÇAĞLAYAN, ŞAHENK'LE ALMANYA YOLCUSU

Zafer Çağlayan, otomotiv sektörüne yönelik yeni teşviklerin yürürlüğe girmesinin ardından, Türkiye'de en fazla satış yapan firma olmasına rağmen Türkiye'de üretimi olmayan Volkswagen'e yönelik yaptığı yatırım çağrısının da Merkel ziyaretinde gündeme geldiğini söyledi. Çağlayan'ın ifadelerine göre Merkel Başbakan Erdoğan'a, isterse kendisinin (Çağlayan) VW yetkilileriyle görüşebileceğini belirtti. Zafer Çağlayan "Ferit Şahenk'i de (VW'nin Türkiye distribütörü Doğuş Otomotov'in YK Başkanı) yanıma alıp gideceğim, Volkswagen ile görüşeceğiz. Yapar veya yapmaz kendi bilecekleri iş" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler