1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. PALMET Makedonya’nın gaz dağıtım sistemini kurmaya talip

PALMET Makedonya’nın gaz dağıtım sistemini kurmaya talip

PALMET Enerji, Kuzey Makedonya kamu-özel sektör işbirliğiyle doğal gaz dağıtım sistemi kurmak üzere teklif sundu.

PALMET Makedonya’nın gaz dağıtım sistemini kurmaya talip

Enerji Günlüğü - Türkiye enerji sektörünün ilk yatırımcılarından PALMET, uzun vadeli stratejik hedefleri doğrultusunda uluslararası projelere yatırım yapmak üzere harekete geçti. PALMET Enerji’nin sahibi olduğu PALMET Gaz Grup AŞ, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek Doğal Gaz Dağıtım Sisteminin Finansmanı, Tasarımı, İnşası, Yönetimi, İşletimi, Bakımı ve Geliştirilmesine dair Kamu-Özel İşbirliği Projesine teklif verdi.

PALMET Enerji’den verilen bilgiye göre teklif 23 Şubat 2024 tarihinde Kuzey Makedonya’daki ilgili makamlara iletildi. Şirketin açıklamasında Kuzey Makedonya’da kurulacak doğalgaz altyapısının ülkedeki enerji altyapısını güçlendirme ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunma açısından büyük önem taşıdığı vurgulanırken şu ifadelere yer verildi. “PALMET, projenin her aşamasında uluslararası standartlara uygun, üstün kalite ve verimlilik anlayışıyla hareket edecektir. PALMET, Kamu-Özel İşbirliği modeli kapsamında, Kuzey Makedonya hükümeti ile işbirliği içinde hareket ederek, ülkenin tamamını kapsayacak projenin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışacaktır. Projenin her safhasında inovasyonu ve mükemmeliyeti hedef alarak, Kuzey Makedonya'nın enerji sektöründe yeni bir dönemin başlangıcını simgelemeyi amaçlamaktadır. PALMET olarak, Kuzey Makedonya'da hayata geçirmeyi hedeflediğimiz bu projenin, uluslararası alanda da firmamızın deneyimini ve başarısını daha da pekiştireceğine inanmaktayız.”

PALMET, 13 Şubat 2024 tarihinde de Türkiye’de önemli bir satın alma anlaşmasına imza atmıştı. PALMET, Zorlu Enerji Dağıtım AŞ’nin Trakya ve Gaziantep doğal gaz dağıtım şirketleri ve doğal gaz tedarik şirketinin hisselerinin tamamının alımı konusunda hisse alım anlaşması ile satın alma sürecini başlatmıştı.

PALMET Gaz Grup, halen üç lisans bölgesi, iki il ve 32 ilçede 1 milyon aboneye hizmet veriyor. Yıllık 6 milyar metreküplük gaz hacmiyle Türkiye’de doğal gaz ticaretinin yaklaşık yüzde 10’nu yöneten PALMET Enerji, 956 MW’lık kurulu gücüyle Türkiye’nin en önemli elektrik üreticileri arasında da yer alıyor. PALMET Enerji, yurt için faaliyetlerinin yanı sıra Avrupa’da ve Kanada’da aktif bir yatırımcı ve yüklenici olarak işbirlikleri de yapıyor. 

PAMET daha önce de Sakarya Elektrik Dağıtım'ın hisselerini almak amacıyla teklif sunmuş ancak söz konusu şirket hisseleri bir başka istekli oyuncu olan Torunlar Grubu tarafından alınmıştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler