1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Palmet Enerji doğalgaz pazarında payını arttırdı

Palmet Enerji doğalgaz pazarında payını arttırdı

Zorlu Enerji iştiraki Zorlu Enerji Dağıtım AŞ’nin elindeki doğalgaz dağıtım ve ticareti operasyonlarını devralmasıyla Palmet Grubu’nun pazar payı yüzde 15’e çıktı. 

Palmet Enerji doğalgaz pazarında payını arttırdı

Enerji Günlüğü - Palmet Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Grup Şirketi Gaztrak Enerji AŞ’nin Gaziantep ve Trakya doğalgaz dağıtım şirketlerinin hisselerini devralmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zorlu Enerji Dağıtım AŞ’deki Gaziantep ve Edirne gaz dağıtım ve satış operasyonlarını, yüksek tüketim hacimli dağıtım bölgelerini operasyon alanına dahil etmek ve doğal gaz ithalat, ihracat, toptan tedarik zincirini kuvvetlendirmek amacıyla devraldıklarını söyledi.

Samuray, “PALMET’in sektördeki deneyimi, sahip olduğu ve geliştirmekte olduğu teknolojik altyapı sistemlerinin daha geniş bir alanda uygulayacak olması yaratacağı artı değeri de yükseltecektir. Türkiye’nin enerji politikaları ve stratejileri doğrultusunda en verimli çalışmaları gerçekleştirmek için çalışıyoruz” dedi. 

ZORLU ENERJİ DOĞALGAZ ŞİRKETİNİ NEDEN SATTI? MEHMET KARA'NIN ANALİZİ...  

ZORLU ENERJİ CEO’SU AK: JES, GES VE RES YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK

PALMET Enerji, iştiraki Gaztrak Enerji AŞ’nin Zorlu Grubu’nun elindeki gaz dağıtım ve satış operasyonlarını devralması sonrası 5 lisans bölgesi, 7 il ve 62 ilçede 2 milyon aboneye hizmet vermeye başladı. 

Yıllık 8,5 milyar metreküplük gaz hacmiyle Türkiye’de doğal gaz tüketiminin yüzde 15’inden fazlasını yöneten PALMET Enerji, 956 MW’lık kurulu gücüyle Türkiye’nin en önemli doğal gaz çevrimli elektrik üreticileri arasında yer alıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler