1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu Enerji CEO’su Ak: Güneş ve rüzgâr yatırımlarımız sürecek

Zorlu Enerji CEO’su Ak: Güneş ve rüzgâr yatırımlarımız sürecek

Gaz dağıtım ve satışı işlerini devreden Zorlu Enerji’nin CEO’su Sinan Ak, “Önümüzdeki dönemde jeotermal, rüzgâr, güneş gibi alanlara yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

Zorlu Enerji CEO’su Ak: Güneş ve rüzgâr yatırımlarımız sürecek

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, Gaziantep ve Edirne’de doğalgaz dağıtım faaliyetleri yürüten operasyonlarını Palmet Enerji’ye devrettikten sonra konuya ilişkin ilk değerlendirmelerini yaptı. Zorlu Enerji’nin karbonsuzlaşma ve geleceğin teknolojilerine odaklı portföy ve çözümleriyle enerji sektörünün dijitalleşme, elektrifikasyon ve mobilite odaklı dönüşümüne giden yolda öncülüğünü üstlendiğini belirten Sinan AK “Türkiye’de elektrik üretiminin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan bir şirket olarak sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapma stratejimiz doğrultusunda, gaz dağıtım alanında başarıyla sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi yenilenebilir enerji alanındaki faaliyetlerimize odaklanmak üzere devretmeye karar vermiştik” dedi. 

Zorlu Enerji’nin önümüzdeki dönemde jeotermal, rüzgâr, güneş gibi alanlara yatırımlarını sürdüreceğini belirten Sinan Ak şöyle devam etti: 

“Dijitalleşme, elektrifikasyon ve enerji teknolojileri çözümlerine odaklanarak ülkemizin enerjisine enerji katmaya devam edeceğiz. Bu vizyonla doğal gaz dağıtım şirketlerimiz için imzaladığımız hisse alım anlaşmasının ardından pay devir işlemlerimizi tamamladık. Satışın her iki şirket için de hayırlı ve kazançlı olmasını diliyor, şirketlerimizi bugüne getiren ve devir sürecinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve yöneticilerime içten teşekkürlerimi sunuyorum.” 

ZORLU ENERJİ DOĞALGAZ ŞİRKETİNİ NEDEN SATTI VE SONUÇLARI NE OLUR? MEHMET KARA'NIN ANALİZİ... 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler