1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Zorlu, endüstriyel gaz sayaçlarında da akreditasyon aldı

Zorlu, endüstriyel gaz sayaçlarında da akreditasyon aldı

Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi, Türbin/Rotary Tip Endüstriyel Doğalgaz Sayaçları grubunda bilimsel metotlardaki geçerliliğini kanıtlayarak TÜRKAK’tan akreditasyon aldı. 

Zorlu, endüstriyel gaz sayaçlarında da akreditasyon aldı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji’nin 2018 yılında Gaziantep’e kurduğu “Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi”, TÜRKAK’a akredite olmasının ardından ticarethane ve sanayide kullanılan yüksek tüketimli gaz sayaçlarının deney laboratuvarı olan üç laboratuvardan birisi olmaya hak kazandı. 

Aldığı TÜRKAK akreditasyonuyla ölçüm sonuçlarının dünya standartlarında geçerliliğini sağlayan Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi, Türbin/Rotary Tip Endüstriyel Doğalgaz Sayaçları grubunda bilimsel metotlardaki geçerliliğini kanıtlayarak Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) akreditasyon aldı. 

Türbin/Rotary Tip Endüstriyel Doğalgaz Sayaçları Grubu, yüksek tüketimli ticari, sanayi ve endüstriyel uygulamalar ile Türkiye ve yurt dışından gaz teslimi, şehir gaz teslimi gibi alım-satım noktalarında kullanılıyor. 

Zorlu Enerji’nin 2018 yılında Gaziantep’e kurduğu “Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi” ile ilk etapta G4, G6 tipi evsel diyaframlı doğalgaz sayaçlarının kalibrasyonu ile basınç ve sıcaklık transmitter kalibrasyonlarının güvenilir şekilde gerçekleştirmesi amaçlanmıştı. Merkez, 2021 yılında G4-G6 evsel tip doğalgaz sayaçları grubunda TÜRKAK’a akredite olmasının ardından attığı bu adımla ticarethane ve sanayide kullanılan yüksek tüketimli gaz sayaçlarının deney laboratuvarı olan üç laboratuvardan birisi olmaya hak kazandı. 

“TAM KALİTE POLİTİKASI TESCİLLENDİ”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi Müdürü Mehmet Akif Deniz, merkezin, TS EN ISO/IEC 17025 Standardının maddelerinden olan gizlilik, tarafsızlık, bağımsızlık gibi ilkeler konusunda da denetimden geçerek tam bir kalite politikası benimsediğinin ortaya konduğunu, akreditasyon çalışmaları sürecinde TÜBİTAK UME (Ulusal Metroloji Enstitüsü) tarafından yapılan laboratuvarlar arası karşılaştırma deneylerinde de doğru ve kesin sonuçlar verdiğinin bir kez daha görüldüğünü söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler