1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu Enerji, Aydın’da 50 MW’lık Kuyucak JES kuracak

Zorlu Enerji, Aydın’da 50 MW’lık Kuyucak JES kuracak

Zorlu Enerji, 910 milyon TL yatırımla Aydın’da 50 MW kurulu gücünde Kuyucak Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurup işletecek.

Zorlu Enerji, Aydın’da 50 MW’lık Kuyucak JES kuracak

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Kuyucak ilçesi sınırları içinde 50 MW kurulu gücünde Kuyucak Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulması planlanıyor.  

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin [ZOREN] %100 bağlı ortaklığı Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi AŞ tarafından Aydın ili, Kuyucak ilçesinde ER:3309065 numaralı saha içerisinde, 50 MW kurulu gücünde Kuyucak Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri  910 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak jeotermal enerji santralinin kurulacağı alan Orman Genel Müdürlüğü verisi olan E-Harita uygulamasında “Tarım Arazisi (Z)” içerisinde kalıyor. Santralde yılda 160 GWh (160.000.000 kWh/yıl) elektrik enerjisinin üretilmesi bekleniyor. Bu miktar bir elektriğin 47.253 kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacağı öngörülüyor. Üretilecek olan elektrik enerjisi, Elektrik İletim Hattı ile trafo merkezine bağlantısı yapılarak ulusal enterkonnekte hatta aktarılacak.

Ruhsatlı saha içerisinde planlanan proje kapsamında santral alanı ile alternatif santral alanına ilave olarak 10 adeti üretim, 8 adeti reenjeksiyon kuyusu ve 1 adet alternatif kuyu alanı olmak üzere toplamda 19 adet kuyu lokasyonu belirlenmiş durumda. kuyu lokasyonlarının bir kısmı “Tarım Arazisi” bir kısmı ise “Kızılçam” alanı olarak işaretlenmiş alanlar içerisinde kalıyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler