1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Zorlu, Gaziantep ve Trakya Gaz’ı 6.4 milyar TL’ye sattı 

Zorlu, Gaziantep ve Trakya Gaz’ı 6.4 milyar TL’ye sattı 

Zorlu Enerji, Gaziantep ve Edirne’deki gaz dağıtım ve satış şirketlerini 200 milyon dolar (6 milyar 375 milyon 330 bin TL) karşılığında Palmet Enerji Grubu’na devretti.

Zorlu, Gaziantep ve Trakya Gaz’ı 6.4 milyar TL’ye sattı 

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin önde gelen enerji aktörlerinden Zorlu Grubu, doğalgaz dağıtım işinden çekildi. Holding Şirketi Zorlu Enerji bünyesinde bulunan Zorlu Eneri Dağıtım AŞ, Palmet Enerji Grubu’na satıldı. 

Gaziantep ve Edirne’de doğalgaz dağıtım ve satışı hizmetlerini gerçekleştiren iki şirketi bünyesinde barındıran Zorlu Enerji Dağıtım AŞ’nin tüm hisseleri 200 milyon dolar (6 milyar 375 milyon 330 bin TL karşılığında) Palmet Enerji iştiraki Gaztrak Enerji AŞ’ye devredildi. 

ZORLU ENERJİ DOĞALGAZ ŞİRKETİNİ NEDEN SATTI? BU SATIŞIN MUHTEMEL SONUÇLARI NE OLUR?  MEHMET KARA'NIN ANALİZİ? 

Satış bedelinin 2 milyon 806 milyon 342 bin 588 TL’lik kısmı, devredilen şirketlerin finansal ve ticari yükümlülükleri karşılığında düşülerek, kalan 3 milyar 568 milyon 987 bin 412 liralık kısım peşin olarak ödendi. Satış ve pay devir işlemleri 12 Mart 2024 tarihinde tamamlandı. 

NEDEN GEÇ AÇIKLANDI? 

Zorlu Enerji’nin açıklamasında, yaklaşık bir ay önce duyurulmasına rağmen, satış bedelinin neden bugün duyurulduğuna da açıklık getirildi. Açıklamada şöyle denildi: 

“Devir bedelinin, Zorlu Enerji Dağıtım AŞ’nin kapanış tarihindeki finansal ve ticari yükümlülüklerine göre düzeltme yapılmak suretiyle taraflar arasındaki mutabakata tabi olarak kapanış aşamasında belirlenmesi gerektiğinden, yatırımcılar için yanıltıcı olmaması gözetilerek, söz konusu bilginin kamuya açıklanması 13.02.2024 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile devir bedelinin kesinleşeceği tarihe kadar ertelenmiştir.” 

ZORLU ENERJİ DOĞALGAZ ŞİRKETİNİ NEDEN SATTI? BU SATIŞIN MUHTEMEL SONUÇLARI NE OLUR?  MEHMET KARA'NIN ANALİZİ? 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler