1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Pepsico Manisa fabrikasının elektriğini güneş ve atıklardan sağlayacak

Pepsico Manisa fabrikasının elektriğini güneş ve atıklardan sağlayacak

Türkiye’deki 6 fabrikasının hepsi sıfır atık olarak faaliyet gösteren PepsiCo Türkiye, Manisa fabrikasındaki solar enerji yatırımlarının birinci fazını tamamladı.

Pepsico Manisa fabrikasının elektriğini güneş ve atıklardan sağlayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’deki 6 fabrikasının hepsi sıfır atık olarak faaliyet gösteren PepsiCo Türkiye, Manisa fabrikasındaki solar enerji yatırımlarının birinci fazını tamamladı.

Doğrudan operasyonlarında yenilenebilir enerji kullanımını artırmaya devam eden PepsiCo Türkiye, Manisa fabrikasındaki solar enerji yatırımlarının birinci fazını tamamladı. PepsiCo Türkiye ayrıca Manisa fabrikasında solar enerjiye ilave olarak bu yıl açılacak biyogaz üretim tesisiyle, kullanılacak elektriğin yüzde 30'unun fabrikanın organik atıklarından elde edilmesi hedefleniyor. 

2 BİN 200 MWh KAPASİTE DEVREYE ALINACAK

Yiyecek fabrikalarına ek olarak içecek fabrikalarında da solar panel bazlı yenilenebilir enerji yatırımlarına devam eden PepsiCo, yakın zamanda İzmir, Adana ve Çorlu içecek fabrikalarında yıllık ortalama 2.200 megawatt saat elektrik üretimi yapılacak solar yatırımını tamamlayarak devreye alacak.

PepsiCo Türkiye, global olarak belirlenen yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefi doğrultusunda Suadiye, Manisa ve Tarsus fabrikalarında yaptığı solar yatırımlarıyla; yıllık ortalama 2.120 megawatt saat elektrik üreterek, yaklaşık 1.425 evin elektriğine karşılık gelen 8.900 ton karbon emisyonunu azaltıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler