1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. PepsiCo Tarsus fabrikasında elektriğinin yüzde 6’sını güneşten karşılıyor

PepsiCo Tarsus fabrikasında elektriğinin yüzde 6’sını güneşten karşılıyor

PepsiCo, Tarsus’taki fabrikasında elektrik ihtiyacının yüzde 6’sını çatısına kurduğu güneş panellerinden karşılıyor. 

PepsiCo Tarsus fabrikasında elektriğinin yüzde 6’sını güneşten karşılıyor

Enerji Günlüğü - PepsiCo, Tarsus’taki fabrikasında elektrik ihtiyacının yüzde 6’sını çatısına kurduğu güneş panellerinden karşılıyor. 

Elektrik tüketiminin yüzde 40’ını yenilenebilir kaynaklardan karşılayan PepsiCo Türkiye Tarsus fabrikası, bunun yüzde 6’lik kısmını (687 MWh) çatılara yerleştirilen güneş enerjisi panellerinden karşılıyor. Güneş enerjisi yatırımı ile yılda 8.026 ağaç dikimine eşdeğer 485.404 kg karbon salımını engelliyor.

BİYOGAZ İLE 3585MWh ELEKTRİK ÜRETİMİ

PepsiCo Türkiye Tarsus Fabrikası’nda ayrıca arıtma tesisinden elde edilen biyogaz ile çalışan 2 adet 330 kWe gücüne sahip kojenerasyon gaz motoru sayesinde yılda 3585MWh elektrik üretiliyor. Fabrika 2020 yılında ilave olarak 800kWe kapasitede 3’üncü bir gaz motorunu daha bu sisteme dahil edecek.

YENİ GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMLARI YOLDA

PepsiCo Türkiye bu yatırımlarla birlikte 2020’de Manisa ve Suadiye fabrikalarında GES (PV Solar panel) kurulumu gerçekleştirmeyi planlıyor. Ayrıca 2021’de Manisa fabrikasında kurmayı planladığı kojenarasyon tesisi ile elektrik üretmeyi de hedefliyor. Şirket bunun dışında Suadiye fabrikasında da 800kWe gücünde bir kojenarasyon tesisi kurmayı da planlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler