Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’a satılan petrokimya devi Petkim Petrokimya Holding A.Ş. (PETKİM), 2025 yılının ilk çeyreğinde 2 milyar 599 milyon TL zarar açıkladı. Petkim, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1.1 milyar TL net kar elde etmişti. Şirket 2024 yılında da 7 milyar TL zarar etmişti.
Petkim’in ilk çeyrekteki hasılatı 17.6 milyar TL olarak kaydedildi. Ancak satışların maliyeti 18.6 milyar TL seviyesinde gerçekleşerek, şirketin brüt zarar açıklamasına neden oldu.
Nakit akış tablosuna göre, işletme faaliyetlerinden kaynaklanan nakit çıkışı 7.4 milyar TL oldu. Yatırım faaliyetlerinden nakit çıkışı 936 milyon TL, finansman faaliyetlerinden ise nakit girişi 3.5 milyar TL olarak gerçekleşti. Dönem sonunda nakit ve nakit benzerlerindeki net azalış 5.3 milyar TL olarak kaydedildi.