1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim tahvil satıp Star Rafineri hissesi alacak

Petkim tahvil satıp Star Rafineri hissesi alacak

Enerji Günlüğü - Petkim Petrokimya Holding AŞ, Star Rafineri AŞ'ye dolaylı ortaklık için kaynak sağlamak amacıyla 500 milyon dolarlık nominal değerli...

Petkim tahvil satıp Star Rafineri hissesi alacak

Enerji Günlüğü - Petkim Petrokimya Holding AŞ, Star Rafineri AŞ'ye dolaylı ortaklık için kaynak sağlamak amacıyla 500 milyon dolarlık nominal değerli tahvil ihraç edecek. 

Petkim’den alınan bilgiye göre, Şirket Yönetim Kurulu, Petkim tarafından azami 500 milyon ABD Doları nominal değerli tahvilin yurt dışında ihraç edilmesine karar verdi. Söz konusu ihraç ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve ilgili diğer mercilere gerekli başvuruların yapılması, ihraca ilişkin tüm koşulların belirlenmesi, dağıtım esasları ve tahsislerin belirlenmesi, satışların tamamlanması dahil gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesi hususunda Şirket Genel Müdürü ve Mali Genel Müdür Yardımcısı'na yetki verildi. 

STAR RAFİNERİ’YE DOLAYLI ORTAKLIK 

Petkim Yönetimi, ihraçtan elde edilecek nakit ve gerekmesi halinde ilave kaynaklar ile STAR Rafineri AŞ'de dolaylı ortak olmayı planlıyor STAR Rafineri AŞ’de hangi oranda ve hangi tutarda dolaylı ortak olunacağı ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Daha önce açıklanan muhtemel ortaklık oranlarının değişebileceği de belirtildi. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler