1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları artışını sürdürüyor

Petrol fiyatları artışını sürdürüyor

Petrol fiyatlarında artış seyri devam ediyor. Haftanın ilk iş gününde Brent petrolün varil fiyatı 93 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

Petrol fiyatları artışını sürdürüyor

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları Rusya-Ukrayna gerilimi endişeleriyle artışını sürdürüyor. Brent petrolün varil fiyatı 93 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor.  ABD'nin İran'a yönelik bazı yaptırımları gevşetmesi, ABD ile İran'ın Viyana müzakerelerde daha fazla İran petrolünün piyasaya dönmesini sağlayacak bir uzlaşmaya varabilecekleri umutlarını artırsa da bu petrol fiyatlarında yükselişin önüne geçemedi. Haftanın ilk işlem gününde Brent petrolü 94 dolar seviyesine kadar yükselişin ardından şu sıralarda gerileyerek 93 dolar seviyesinden işlem görüyor. Amerikan Batı Teksas petrolü (WTI) ise 92 dolar/varilin altında işlem görüyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal için yeterli askeri yığınak seviyesine ulaştığı yönündeki ABD iddialarının yarattığı tedirginlik, OPEC+ üyelerinin artırılan üretim kotalarını karşılayacak üretim seviyelerini yakalayamamaları petrol fiyatlarına destek veriyor.

Brent petrolün fiyatı, sene başından bu yana %18 yükselirken Goldman Sachs, Morgan Stanley gibi bankalar fiyatların 100 doların üstünü göreceğini öngörüyor. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler