1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yükseliyor

Petrol fiyatları yükseliyor

Petrol fiyatları yeni yılın ilk iş gününe yükselişle başladı. Brent petrolün varil fiyatı arz endişeleri ile 78 doları aştı. 

Petrol fiyatları yükseliyor

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları yeni yılın ilk iş gününe yükselişle başladı. Brent petrolün varil fiyatı arz endişeleri ile 78 doları aştı. 

2024 yılının ilk iş gününde petrol fiyatları arz endişeleri ile yükseliyor. İsrail-Gazze çatışmasının daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşme riskinin yanında, Kızıldeniz’de ABD donanmasının ticari gemilere saldıran Husi teknelerini batırması sonrası uluslararası piyasalarda petrol fiyatları yükseldi. Kızıldeniz'de gemilere, tankerlere saldırıların şiddetleneceği endişeleri Maersk'in Kızıldeniz'i kullanma planlarından vazgeçmesine yol açtı. Petrol fiyatlarının yükselmesinde, Çin'de ekonomik teşvik beklentilerinin dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısındaki talep görünümünü artırması da rol oynadı. 

ICE'de Brent ham petrolü bu sabah 1,25 dolar veya yüzde 1,64 artışla 78,30 dolara yükselirken, NYMEX'de Batı Teksas Intermediate ham petrolü 1.03 dolar veya %1,44 artışla varil başına 72,68 dolar oldu. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler