1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Brent petrolün varili yüzde 4 civarı düşüşle yeniden 20 doların altına geriledi. 

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Enerji Günlüğü - Brent petrolün varili yüzde 4 civarı düşüşle yeniden 20 doların altına geriledi. 

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında aşağı hareket devam ediyor. Sabah saatleri itibarıyla Brent petrolün varili yüzde 4 civarı düşüşle yeniden 20 doların altına gerileyerek 19,19 dolar oldu.

ABD'nin ham petrol depolama kapasitesinin dolmak üzere olduğu endişeleri ile Batı Teksas petrolündeki düşüş ise ön plana çıkıyor. ABD ham petrolü Haziran vadede yüzde 12 civarı düşüşle 11 dolar seviyelerine kadar düştü. Bu düşüşte en büyük petrol borsa yatırım fonlarından United States Oil Fund LP'nin elindeki Haziran vadeli Batı Teksas petrolü kontratlarını satmaya başlaması da etkili oldu. 

Erken saatlerde gerçekleşen işlemlerde 10,64 dolar/varil seviyesine kadar gerileyen Haziran vadeli Batı Teksas petrolü şu sıralarda düne göre 1,81 dolar düşüşle 10,97 dolar/varilden işlem görüyor. 

Dün WTI petrol kontratları gün içerisinde %27’den fazla düşerken uluslararası gösterge olan Brent petrol kontratları %8’i aşkın düşüşle varil başına 20 doların altını görmüştü. Depolama alanı yetersizliği, fiyatlardaki düşüşün önemli sebeplerinden biri.

 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler