1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Norveç’in yeni hükümet görüşmelerinin odağında

Petrol Norveç’in yeni hükümet görüşmelerinin odağında

Norveç’te sol partilerin ağırlıkta olduğu potansiyel koalisyon hükümeti kurma görüşmelerinin odağında iklim krizi ve petrolün geleceği yer alıyor.

Petrol Norveç’in yeni hükümet görüşmelerinin odağında

Enerji Günlüğü - Norveç’te sol partilerin ağırlıkta olduğu potansiyel koalisyon hükümeti kurma görüşmelerinin odağında iklim krizi ve petrolün geleceği yer alıyor.

Norveç İşçi Partisi, parlamento seçimleri zaferinden sonra bir hükümet kurmak için merkez sol bloğun diğer üyeleriyle iklim değişikliği ve petrole odaklanan bir koalisyon hükümeti kurmak için görüşmelerine başladı.

Küresel ısınma, iklim krizi ve petrol endüstrisindeki gelişmelerin koalisyonun tartışma konuları arasında yer alacağı belirtildi. İşçi Partisi’nin yeni hükümeti kurmak için diğer sol partileri özellikle, emisyonları azaltırken yeni petrol ve gaz keşiflerine nerede izin verileceği de dahil olmak üzere, enerji politikasından ödün vermeye ikna etmesi büyük önem taşıyor. Bununla birlikte İşçi Partisi’nin petrol sektöründe çok büyük bir değişiklik yapması düşük bir ihtimal olarak görülüyor.

Koalisyona katılması beklenen Yeşiller'in hedefinin 2025 yılına kadar petrol sanayisinin sona erdirilmesi olduğu, halkın %35'inin de bu görüşü desteklediği aktarıldı. 

Norveç, günde yaklaşık 4 milyon varil petrol üretiyor. Bu ise ülkenin ihracat gelirlerinin %40'ından fazlasını oluşturuyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler