1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Ofisi’nin Vitol’e devri tamam!

Petrol Ofisi’nin Vitol’e devri tamam!

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi’nin Vitol’ün Türkiye iştiraki VIP Türkiye Enerji AŞ’ye devir işlemleri tamamlandı. Vitol Yatırımlar Bölümü...

Petrol Ofisi’nin Vitol’e devri tamam!

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi’nin Vitol’ün Türkiye iştiraki VIP Türkiye Enerji AŞ’ye devir işlemleri tamamlandı. 

Vitol Yatırımlar Bölümü Başkanı ve Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Javed Ahmed yaptığı açıklamada, Vitol Investment Partnership Ltd’nin iştiraki VIP Türkiye Enerji AŞ’nin OMV Petrol Ofisi Holding AŞ’nin (Petrol Ofisi) OMV AG’den satın alma işlemlerini tamamladığını duyurdu. Söz konusu alım satım işlemi ile ilgili ilk açıklama 3 Mart 2017’de yapılmıştı.

Javed Ahmed, uzun vadeli düşünen yatırımcılar olarak Türkiye pazarında güçlü bir potansiyel gördüklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: 

“Petrol Ofisi pazar lideri olarak Türkiye’deki enerji tüketicilerine 75 yılı aşkın bir süredir hizmet vermektedir. Markamızı dinamikleştirmek, bayi ilişkilerimizi güçlendirmek, iş yaptığımız kuruluşlara ve müşterilerimize mümkün olan en iyi şekilde hizmet verebilmek için, Petrol Ofisi yönetim ekibiyle ve çalışanlarıyla yakın bir işbirliği içinde olacağız. Vitol geçmişinde yatırım yaptığı işletmeleri hızlıca büyütmeye yönelik işler yapan bir şirket olmuştur ve bu Petrol Ofisi’nin de geleceğe yeniden odaklanmasını sağlayacak güçlü bir fırsattır.”

Petrol Ofisi, yaklaşık yüzde 23'lük bir pazar payıyla Türkiye'de akaryakıt ürünleri ve dağıtımında pazar lideri konumunda. Ticari faaliyetleri, 1,700'ün üzerinde akaryakıt istasyonunun bulunduğu en büyük perakende istasyon ağını, 1 milyon metreküpü aşan toplam depolama kapasitesiyle en büyük akaryakıt depolama ve lojistik işletmesini kapsıyor. Şirket aynı zamanda Türkiye'nin önde gelen madeni yağ dağıtıcısı unvanına da sahip. Petrol Ofisi, 20 havaalanında jet yakıt ikmali gerçekleştiriyor. Şirketin 2016 yılındaki toplam satış hacmi 10,68 milyon ton oldu. 

VİTOL KİMDİR? 

Vitol, ana ticari faaliyeti enerji ürünlerinin küresel ticaretini ve dağıtımını yapmak olan bir enerji ve emtia şirketi. Günlük yedi milyon varilin üzerinde ham petrol ve petrol ürünleri ticareti gerçekleştiren Vitol'ün uluslarararası sularda ürün nakliyatı yapmakta olan en az 250 gemisi bulunuyor. Vitol'un müşterileri, ulusal petrol şirketleri, çok uluslu şirketler, önde gelen sanayi ve kimya şirketleri ve dünyanın en büyük hava yolu firmalarından oluşuyor. 1966 yılında kurulan Vitol halen dünya çapında 40 ofisiyle hizmet veriyor. Şirketin dünyanın dört bir yanında enerji yatırımları mevcut. Altı kıtada yaklaşık 15,9 milyon metreküplük depolama kapasitesine, günde 390 bin varillik petrol işleme kapasitesine sahip olan Vitol, Afrika, Avustralya ve Kuzeybatı Avrupa’da 3000 akaryakıt istasyonunun da sahibi. Şirketin 2016 yılı geliri 152 milyar dolar olarak açıklandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler