1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Vitol ikinci el otomobil ticaretinde büyümeyi hedefliyor

Vitol ikinci el otomobil ticaretinde büyümeyi hedefliyor

Hollanda merkezli petrol şirketi Vitol Group, Vava Cars ismini verdiği ikinci el otomobil ticareti girişimiyle enerji yatırımlarını çeşitlendirirken düşük maliyetli sermayeye erişmeyi amaçlıyor. 

Vitol ikinci el otomobil ticaretinde büyümeyi hedefliyor

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli petrol şirketi Vitol Group, Vava Cars ismini verdiği ikinci el otomobil ticareti girişimiyle enerji yatırımlarını çeşitlendirirken düşük maliyetli sermayeye erişmeyi amaçlıyor. 

Hollanda merkezli petrol şirketi Vitol Group, petrol ve rafine hidrokarbon alım, harmanlama ve taşıma gibi çekirdek işlerini çeşitlendirme çalışmaları kapsamında ikinci el otomobil sektöründe büyümeyi hedefliyor. “Dünyanın en güvenilir otomobil ticaret platformunu” oluşturma vizyonuyla hareket eden şirket, geçen yıl başlattığı Vava Cars ismini verdiği girişimini daha da geniş coğrafyalara yaymaya hazırlanıyor.

Vitol kullanılmış araba satın alarak bol miktarda düşük maliyetli sermayeye erişmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, farklı coğrafi pazarlar arasındaki fiyat arbitrajlarından yararlanmada fırsatlar olabileceğine inanıyor.

GİRİŞİM TÜRKİYE’DE İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASINDA BÜYÜYOR

Türkiye'de kullanılmış otomobil fiyatlarının yükselmesiyle ciddi hacimlere yükselen ikinci el pazarında Vitol, yavaş yavaş payını artırmış durumda. 2017 yılında Petrol Ofisi’nin tamamını 1 milyar 368 milyon euroya satın alan Vitol, Mayıs 2019’da kurduğu Vava Cars ile Petrol Ofisi istasyonlarında ve bazı yerlerde bulunan ekspertiz noktalarında araçları satın alıyor. Daha sonra dijital ihalelerle satıyor.

Yeni girişim, Türkiye’den sonra Pakistan’da da ikinci el otomobil alımı yapacak.

VİTOL ENERJİ YATIRIMLARINI ÇEŞİTLENDİRİYOR

Küresel petrol talebinin en az 2030 yılına kadar zirveye çıkmasını beklemeyen Hollanda merkezli petrol şirketi Vitol, enerji sektöründe petrolden başka alanlara kaymaya başladı. Şirket, kısa süre önce enerji ticareti işini güçlendirirken rüzgâr, güneş ve pil depolamaya yatırım yaptı. Plastiği dizele dönüştüren bir şirkete ve hidrokarbon sıvıları oluşturmak için kömürü kullanan bir başka şirkete de yatırım yaptı. Vitol Group 2019 yılında günlük 8 milyon varilden fazla petrol ve petrol ürünü ticareti gerçekleştirdi.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler