1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol üretim kısıtlamasına Irak ve Venezuella’dan da destek

Petrol üretim kısıtlamasına Irak ve Venezuella’dan da destek

Enerji Günlüğü – OPEC üyeleri Irak ve Venezuela, petrol üretimine getirdikleri sınırlamanın 9 ay uzatılması destek verdiklerini açıkladılar. Suudi...

Petrol üretim kısıtlamasına Irak ve Venezuella’dan da destek

Enerji Günlüğü – OPEC üyeleri Irak ve Venezuela, petrol üretimine getirdikleri sınırlamanın 9 ay uzatılması destek verdiklerini açıkladılar. 

Suudi Arabistan ve Rusya'nın ortaya koydukları petrol üretim kısıntısı anlaşmasının Mart 2018'e kadar uzatılması önerisine OPEC içinden destek geliyor. OPEC üyeleri Irak ve Venezuela üretim kısıtlamasının uzatılmasına destek verdiklerini açıkladılar. 

Irak Başbakanı Haydar el-Abadi, "Irak, global piyasadaki arz fazlasının düşürülmesi için üretimin azaltılmasına bağlı ve üretim kısıntısının OPEC'in alacağı bir karar ile uzatılmasını destekleyecek. Irak, OPEC üyesi ülkelerin petrol üretiminde azaltımın devam ettirilmesi taraftarı" diye konuştu. 

Venezuela Petrol Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, "Venezuela, OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler arasındaki anlaşmaya inanıyor. Anlaşma, petrol fiyatlarının toparlanmasına yardımda başarılı oldu" dedi. 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler