1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol ve gazda eski kuyular geliştirilecek

Petrol ve gazda eski kuyular geliştirilecek

Rystad Energy, petrol ve gaz üretim şirketlerinin yaptığı harcamaların bu yıl %20 artabileceğini açıkladı. 

Petrol ve gazda eski kuyular geliştirilecek

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde petrol ve doğal gaz üretiminin bu yıl beşte bir oranında artabileceği ve bu artışın daha çok mevcut kuyuların geliştirilmesiyle gerçekleştirileceği kaydedildi.

Norveç merkezli bağımsız bir enerji araştırma ve analiz şirketi olan Rystad Energy, petrol ve doğal gaz sektöründe önümüzdeki dönem yapılacak yatırımlarla ilgili yeni analizini paylaştı. Şirketlerin üretimi iyileştirmek için daha verimli ve uygun maliyetli yollar aradıklarına dikkat çeken Rystad Energy, operatörlerin, yeni kuyular açmak yerine üretimi artırmak ve ek kaynaklar çıkarmak için, beş yıldan uzun süredir üretim yapan ve nispeten yüksek üretim oranlarına sahip olan ve düşüş belirtileri göstermeye başlayan olgun varlıklara müdahale etme olasılığı daha yüksek olduğunu kaydetti. Şirket, bu yolla bu yıl şirketlerin yaptıkları yatırımların %20 oranında artabileceğini açıkladı.

Kuyu müdahalesi için yapılan harcamaların 2023'te toplam 58 milyar dolar olacağı tahmin edilirken, müdahale sürecinden geçen petrol ve gaz kuyularının 2027'de %17 artarak dünya çapında yaklaşık 260.000 kuyuya ulaşacağı tahmin ediliyor. 

KUYU GELİŞTİRME POTANSİYELİ YÜKSEK İLK 5 ÜLKE

İki büyük karasal petrol pazarı olan Cezayir ve Suudi Arabistan, 2023'ten 2028'e kadar 11.000'den fazla kuyuyu geliştirme fırsatına sahip olacak. Açık deniz keşifleri için geleneksel olarak çekici bir ülke olan Brezilya, toplam ilk beş müdahale sayısının yaklaşık %17'sini temsil ediyor ve onu Libya ve Endonezya izliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler