1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. PGNiG Norveç'te doğalgaz çalışmalarını geliştiriyor

PGNiG Norveç'te doğalgaz çalışmalarını geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Polonya doğalgaz şirketi PGNiG Norveç Denizi’nde bulunan Fogelberg gaz sahasında bir arama kuyusu daha açarak üretim çalışmalarını...

PGNiG Norveç'te doğalgaz çalışmalarını geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Polonya doğalgaz şirketi PGNiG Norveç Denizi’nde bulunan Fogelberg gaz sahasında bir arama kuyusu daha açarak üretim çalışmalarını genişletiyor.

Polonya kamu enerji şirketi PGNiG Norveç Denizi’nde bulunan PL433 lisans nolu Fogelberg gaz sahasında arama ve üretim çalışmalarını arttırıyor. Sahada bir değerlendirme kuyusu açan ve bir çok jeofiziksel araştırma gerçekleştiren PGNiG Grubu'ndan PGNiG Upstream Norway (PGNiG UN) üretim testinin sonucunda günde 570.000 m3 maksimum gaz akışı ve günde 80 m3'lük bir kondensant akışı sağladı. Kasım 2019'a kadar tamamlanması gereken bir sonraki adımda şirket Saha Geliştirme Planı hazırlayacak.

Mevcut konsepte göre sahadan çıkarılan doğalgaz, 2022'den sonra bölgedeki diğer bir gaz sahası olan Skarv sahasında üretilen gaz ile aynı yoldan, Baltık Boru Gaz Boru Hattı’ndan taşınacak. 

Hidrokarbon üretimini Polonya dışında arttırma stratejisi doğrultusunda Kuzey Denizi'nde satın almalarla hissesini arttıran PGNİG, 18 Ekim'de Norveç'in Ekofisk bölgesinde başka bir gaz sahası olan Tommeliten Alpha’dan hisse satın aldı. PGNiG UN, mevcut durumda Norveç'te 20 arama ve üretim lisansına sahip. Bunlardan ikisinde operatör olarak hareket eden Şirket, beş alandan hidrokarbonlar üretiyor ve gelişme halindeki diğer iki alanda da hisseleri bulunuyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler