1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Plastik geri dönüşüm komisyonu kurulacak

Plastik geri dönüşüm komisyonu kurulacak

Enerji Günlüğü - Türk plastik sektörü, önemli bir geri dönüşüm potansiyeline sahip ancak beşte biri geri kazanılan sektörde yasal çerçeveyi yeniden...

Plastik geri dönüşüm komisyonu kurulacak

Enerji Günlüğü - Türk plastik sektörü, önemli bir geri dönüşüm potansiyeline sahip ancak beşte biri geri kazanılan sektörde yasal çerçeveyi yeniden biçimlendirmek için komisyon kurulması çalışmaları yürütüyor.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, yasal sınırlamaların geri dönüşümü ve dış ticaret açığını olumsuz etkilediğini belirterek ilgili kurumlarla ile birlikte geri dönüşümlü hammaddelerle ilgili kanunların yeniden düzenlenmesi için komisyon kurulması yönünde çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Eroğlu, "Yasal prosedürler sektörü ve dış ticaret açığını olumsuz etkiliyor. PAGEV olarak bu sektörün gelecek potansiyelinin farkındayız ve bu doğrultuda Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile görüştük. Geri dönüşmüş hammaddelerin ithalatıyla ilgili kısıtlamaların ülke menfaatleri ele alınarak tekrar değerlendirilmesi için konuyla ilgili Ekonomi Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOBB Plastik, Kauçuk, Kompozit Sanayi Sektör Meclisi gibi kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya geldiği bir komisyonunun kurulması yönünde talebimizi ilettik. Bu komisyonda geri dönüşümün ne olduğu, bugün geldiği nokta ve ekonomimize faydaları da göz önünde bulundurularak kanunların yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Yakın zamanda ülkemiz ve sektörümüz adına olumlu haberler alacağımıza inanıyoruz." dedi.

Türkiye'de 2015 yılında 25,8 milyon ton atık üretildi. Üretilen miktardan yaklaşık yüzde 20'lik pay alan ambalaj atıkları 5 milyon tonunu üstlendi. 2015 yılında bu atıkların 1 milyon 300 bin tonu ise yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından belgelendirilerek geri dönüşüme kazandırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler