1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Polonya nükleer enerji santralleri kuracak

Polonya nükleer enerji santralleri kuracak

Polonya, ilk nükleer enerji santralinin kurulumu için ABDli Westinghouse şirketi ile anlaştı. Santralin 2033 yılında elektrik üretimine başlaması planlanıyor.

Polonya nükleer enerji santralleri kuracak

Enerji Günlüğü - Polonya, enerji güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturduğu nükleer enerji programı kapsamında altı reaktörlü üç nükleer santral inşa etmeyi planlıyor. 

Polonya enerji güvenliğini sağlamak için nükleer programını başlattı. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki yaptığı açıklamada, Polonya'nın nükleer enerji programının bir parçası olarak altı reaktörlü üç nükleer santral inşa etmeyi planladığını bildirdi. Morawiecki, “Nükleer santraller bizi piyasanın, enerji tüccarlarının ve havanın kaprislerinden bağımsız hale getirmeye yardımcı olacak” dedi. 

KÖMÜR VURGUSU

Nükleer enerji yatırımının 'Polonya'nın yenilenebilir enerji kaynakları geliştirmeyeceği anlamına gelmediğini belirten Morawiecki, “Ancak bugün kömürle sağlanan istikrarlı enerjiye ihtiyacımız var” dedi. Polonya, en çok kömür tüketen AB ülkesi konumunda.

İLK NÜKLEER SANTRALİ İÇİN ABD İLE ANLAŞILDI

Morawiecki sosyal medya hesabından, Varşova'nın ilk nükleer santralini inşa etmek için ABD ve Amerikan şirketi Westinghouse ile birlikte çalışacağını ve bu konuda bir anlaşma sağlandığını duyurdu. İnşasına 2026'da başlanacak nükleer santralde ilk reaktörün 2033'te faaliyete geçmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler