1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya Rus gazında indirim talep edebilecek

Polonya Rus gazında indirim talep edebilecek

Enerji Günlüğü - Polonyalı kamu enerji şirketi PGNiG, Rus kamu enerji şirketi Gazprom’dan Batı Avrupa’daki diğer ülkelerden daha pahalıya aldığı...

Polonya Rus gazında indirim talep edebilecek

Enerji Günlüğü - Polonyalı kamu enerji şirketi PGNiG, Rus kamu enerji şirketi Gazprom’dan Batı Avrupa’daki diğer ülkelerden daha pahalıya aldığı doğal gaz fiyatlarının indirilmesi talebinde bulunabilecek.

Polonyalı kamu enerji şirketi PGNiG, Stockholm Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin Rus kamu enerji şirketi Gazprom’dan (GAZP.MM) satın aldığı gaz için daha düşük bir fiyat talep edebileceği yönlü karar verdiğini açıkladı.

Gazprom ile PGNiG arasında 1996 yılında imzalanan anlaşma, Gazprom'un Polonya'ya yılda 10 milyar metreküp doğalgaz sevkiyatını öngörüyor. 2022 yılına kadar geçerli olan kontratta, doğalgaz fiyatında 2012 yılında yüzde 10 indirim yapılması kararlaştırılmıştı.

PGNiG, 2015 yılında Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne başvurarak yeni indirim talep etmiş ve fiyatın piyasaya fiyatı seviyesine çekilmesini istemişti.

NAFTOGAZ’IN HOLLANDA DAVASI TEMMUZ’DA

Öte yandan Ukrayna devlet enerji şirketi Naftogaz, Stokholm Tahkim Mahkemesi'nde Gazprom'a karşı açtığı ve kazandığı davadaki tazminatın ödenmesini sağlamak için Hollanda'da açtığı davanın duruşmasının 29 Haziran Cuma gümü yapıldığını duyurdu. Gazprom'un Stokholm Tahkim Mahkemesi'nin hükmettiği tazminatı ödemeye zorlanması için Amsterdam'da açılan davada Mahkeme'nin kararını 13 Temmuz'a kadar vermesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler