1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Pompalarda enerji verimliliği arttı

Pompalarda enerji verimliliği arttı

Enerji Günlüğü - Wilo Türkiye Özel Müşteri Müdürü Gökhan Uzuner, tesisat grubu enerji tüketiminde en yüksek paya sahip olan santrifüj pompalarda enerji...

Pompalarda enerji verimliliği arttı

Enerji Günlüğü - Wilo Türkiye Özel Müşteri Müdürü Gökhan Uzuner, tesisat grubu enerji tüketiminde en yüksek paya sahip olan santrifüj pompalarda enerji verimlilğinin arttığını söyledi.

Türkiye İMSAD’ın Adana’da gerçekleştirdiği Sektörel Gelişim Toplantısı’nda "Binalarda Enerji Verimliliği ve Finansmanı” konusu ele alındı. Sanayici, müteahhit, mimar, mühendis ve müşavirlerden oluşan sektör temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar yaptı.

Wilo Özel Müşteri Müdürü Gökhan Uzuner de katılımcılara bir sunum yaptı. Uzuner, tesisat grubu yapı elemanlarının içerisinde en fazla elektrik tüketiminin pompa motorlarından kaynaklandığına dikkat çekti. Son yıllarda santrifüj pompalarda enerji tasarrufu konusunda önemli gelişmeler kaydedildiğini kaydeden Uzuner, sektörün önde gelen üretici firmaları tarafından geliştirilmiş motor teknolojisiyle yüksek verimli pompalar üretildiğini ifade etti.

Uzuner şunları söyledi: “Avrupa ve Türkiye’de yürürlükte olan ERP yönetmelikleri ile yeni düzenlemeler getirildi ve enerji tasarrufu binaların vazgeçilmez ekipmanlarından santrifüj pompalar için de üreticilerinin en önemli önceliği oldu. Mevcut sistemler için enerji verimliliği çalışmaları ve pompa değişim projeleri ile iyileştirmeler yapılarak yüksek enerji tasarrufları sağlanıyor.”

Türkiye İMSAD Sektörel Gelişim toplantısında ayrıca; Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Türkiye İMSAD Başkan Vekili ve İzocam Genel Müdürü A. Nuri Bulut ile Şişecam Düzcam İş Ortakları Gelişim Müdürü Gül Pekışık, Demirdöküm Teknik ve Eğitim Müdürü Mustafa Balkan ve Tureeff Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yöneticisi Arif Ergin de birer konuşma yaptılar.

...

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler