1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Porsche’nin ilk elektrikli aracı Taycan geliyor!

Porsche’nin ilk elektrikli aracı Taycan geliyor!

Porsche’nin ikinci Türkçe isimli ilk elektrikli otomobili Taycan, iki elektrikli motoru ile 500 km menzile çıkabilecek.

Porsche’nin ilk elektrikli aracı Taycan geliyor!

Enerji Günlüğü - Porsche’nin ikinci Türkçe isimli ilk elektrikli otomobili Taycan, iki elektrikli motoru ile 500 km menzile çıkabilecek.

Porsche’nin 6 milyar Euro yatırım yapma kararı aldığı elektrikli otomobillerin en önemli üyesi olan Mission E’nin ilk üyesi olan Taycan’ın piyasaya 2019 yılının sonunda çıkması hedefleniyor. HaberTürk'ten Hakan Özenen'in haberine göre Taycan 600 beygir gücünde olacak ve 500 km menzil sunacak. 4 dakikalık şarjda 10 km menzil sunması hedeflenen otomobil 15 dakikalık hızlı şarj ile menzilini 380 km’ye çıkaracak.

Porsche’nin 70’inci yılı dolayısıyla Porsche Müzesi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan CEO Oliver Blume, yeni otomobilin adının Türkçe, genç bir atın canlılık ve hareketliliğini anlatan Taycan olacağını açıkladı. Böylelikle Volkswagen Grubu’nda Touran’dan sonra ikinci bir otomobil de Türkçe isimle ticarileşmiş oldu.

Porsche’un yeni markanın Zuffenhausen’deki fabrikasında üretilecek. Firma aracı sıfırın altında 40 dereceye kadar Kuzey Kutup Dairesi’nde Tesla ile birlikte bazı testlere soktu. Sıfırdan 100’e 3,5 saniyede çıkabilen ve sıfırdan 200’e 12 saniyede ulaşabilen araç Tesla’nın modellerini geride bıraktı.

Ayrıca Volkswagen Grubu çıkaracağı elektrikli araç doğrultusunda hızlı şarj istasyon yatırımlarını da arttırdı ve ABD ve Avrupa’da 500 DC hızlı şarj istasyonu kurulumu için düğmeye bastı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler