1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Protestolar Shell’e petrol projesini bıraktırdı

Protestolar Shell’e petrol projesini bıraktırdı

Enerji Günlüğü - Arnavutluk hükümeti ve Shell, çevreci protestolar nedeniyle Arnavutluk’taki koruma altındaki Gjirokastra Bölgesi’nde petrol arama çalışmalarından...

Protestolar Shell’e petrol projesini bıraktırdı

Enerji Günlüğü - Arnavutluk hükümeti ve Shell, çevreci protestolar nedeniyle Arnavutluk’taki koruma altındaki Gjirokastra Bölgesi’nde petrol arama çalışmalarından vazgeçti.

Hollanda merkezli petrol şirketi Royal Dutch Shell, Arnavutluk kolu Shell Upstream Albania’nın, Arnavutluk’un güneyindeki Gjirokaster Bölgesi'nde koruma altındaki bir alanda bulunan 4. Blok’taki petrol arama planlarını bıraktığını açıkladı. 

Açıklama koruma altındaki saha için yerel halk ve kültürel miras ve turizm uzmanları tarafından gerçekleştirilen çevreci protestoların ardından yapıldı. Son zamanlarda bir macera seyahat yeri olarak son derece popüler olan Gjirokastra bölgesi, eşsiz bir ekosisteme sahip ve nadir hayvanlara ev sahipliği yapıyor.

Arnavutluk Enerji ve Altyapı Bakanlığı, Shell Upstream Albania ile Shpiragu güney dağında bulunan 4. blok için, 2018 yılında bir petrol arama anlaşması imzalamıştı. Anlaşmaya göre şirket yedi yıl içinde 42.5 milyon dolarlık yatırım yapacaktı. 

Shell ayrıca Arnavutluk'ta Blok 2'de ve Blok 3'te gaz ve petrol arama faaliyetlerinde bulunuyor.