1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Reis RS Enerji, Edirne’de depolamalı RES kuracak 

Reis RS Enerji, Edirne’de depolamalı RES kuracak 

Reis RS Enerji, 950 milyon TL yatırımla Edirne’de 111,2 MW kurulu gücünde Pınarhisar Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek. 

Reis RS Enerji, Edirne’de depolamalı RES kuracak 

Enerji Günlüğü - Edirne’nin Lalapaşa ilçesi sınırları içinde 111,2 MW kurulu gücünde Pınarhisar Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 111,2 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.

Reis Grubu şirketlerinden Reis RS Enerji tarafından Edirne İli, Lalapaşa İlçesi, Hacıdanişment ve Sarıdanişment Köyleri sınırları içinde 111,2 MW kurulu gücünde Pınarhisar Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 111,2 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) tesis edilmesi ve işletilmesi planlanıyor.

950 milyon TL değerindeki proje kapsamında yaklaşık 24,5 bin m2 santral alanında 20 adet türbin ve 1 adet Enerji Depolama Tesisi/Şalt Merkezi yer alacak. 19 adet rüzgâr türbininin; U1-U19 arası türbinlerin her biri 5,56 MWe kurulu gücünde olacak.  

Enerji Depolama Tesisinde “Elektrokimyasal Enerji Depolama Teknolojisi” kullanılacak olup, çalışma prensibi olarak “ikincil hücre veya pil”, kullanılan kimyasalın çeşidine göre ise “Lityum iyon Piller” kullanılacak.

Santralde yılda yaklaşık 445 milyon kWh elektrik üretilmesi ve üretilecek olan elektrik enerjisinin “Kofçaz Havza TM (yeni tesis edilecek) 154 kV “ne aktarılması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler