1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Reis RS Enerji, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

Reis RS Enerji, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

Kırklareli’nin Vize ilçesinde 72,28 MW kurulu gücünde Saray Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 72,28 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Reis RS Enerji, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Reis RS Enerji, 940 milyon lira yatırımla Kırklareli’de Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek. 

Reis Grubu şirketlerinden Reis RS Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Kırklareli İli, Vize ilçesi, Akpınar, Okçular ve Evrenli köyleri mevkiilerinde 72,28 MW kurulu gücünde Saray Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 72,28 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) Projesi”nin yapılması ve işletilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 940 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak Saray RES’te 13 adet rüzgar türbini kullanılacak. 891,77 hektarlık santral sahası içerisinde 0,10 ha alanda kurulacak olan 72,28 MWh elektrik depolama tesisinde ise lityum-iyon teknolojisi kullanılacak. 

Santralde yılda 289 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan enerjinin öngörülen sisteme bağlantı noktası veya bağlantı bölgesi Vize Havza TM 154 kV olup üretilecek olan enerji santral sahası içerisindeki Enerji Depolama Tesisinde depolanacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler