1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rekabet Kurulu EMO hakkında soruşturma açıyor

Rekabet Kurulu EMO hakkında soruşturma açıyor

Enerji Günlüğü – Rekabet Kurulu, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası...

Rekabet Kurulu EMO hakkında soruşturma açıyor

Enerji Günlüğü – Rekabet Kurulu, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. 

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Konya İl Temsilciliğinin almış olduğu komisyon kararı ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. 

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 06 Eylül 2018 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Kanun’un 4. maddesi, “Yasaklanan Faaliyetler” başlığını taşıyor ve şu hükmü getiriyor: “Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır.” 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler