1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Renault elektrifikasyon stratejisini güçlendiriyor

Renault elektrifikasyon stratejisini güçlendiriyor

Fransız otomobil şirketi Renault, Yeni Clio’nun hibrit versiyonun yanı sıra Yeni Captur ve Yeni Megane’ın şarj edilebilir hibrit (Plug-in) versiyonlarının tanıttı. 

Renault elektrifikasyon stratejisini güçlendiriyor

Enerji Günlüğü - Fransız otomobil şirketi Renault, Yeni Clio’nun hibrit versiyonun yanı sıra Yeni Captur ve Yeni Megane’ın şarj edilebilir hibrit (Plug-in) versiyonlarının tanıttı. 

Renault Grubu, 10 yılı aşkın süredir elektrikli araç deneyimi çerçevesinde, dinamik ve verimli hibrit motor seçeneklerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. Renault ürün gamının elektrifikasyonu, E-TECH adı verilen hibrid ve şarj edilebilir hibrit yenilikçi üç modeli ile hız kazanıyor. Renault Grubu, Yeni Clio’nun hibrit versiyonun yanı sıra Yeni Captur ve Yeni Megane’ın şarj edilebilir hibrit (Plug-in) versiyonlarının tanıtımını gerçekleştirdi: Clio E-TECH 140 bg, Yeni Captur E-TECH Plug-in 160 bg, Yeni Megane E-TECH Plug-in 160 bg.

Bu yeni hibrit modeller ile birlikte Renault Grubu, ZOE, Twizy ve Kangoo Z.E. %100 elektrikli modellerinden oluşan geniş elektrikli araç ürün gamını tamamlıyor. Yeni E-TECH hibrit ürün gamı, CO2 salımını ve yakıt tüketimini sınırlandrırarak müşterilere ihtiyaçlarına en uygun otomobili seçme imkanı sağlayacak. En çok satılan modellerde ulaşılabilir bu ürün gamı ile elektrikli otomobil kullanma keyfi ve deneyimi daha geniş kitlelere ulaşacak.

YENİ CLİO %40’A KADAR YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR

Clio E-TECH, şehir içindeki kullanım süresinin %80’ini tamamen elektrik modunda gerçekleştirerek benzinli bir motora kıyasla %40’a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor. Yeni Captur E-TECH Plug-in ve Yeni Megane E-TECH Plug-in, karma kullanımda (WLTP) 50 kilometreden 135 km/s hıza kadar ve şehir içi kullanımda 65 kilometreye kadar (WLTP şehir) %100 elektrikle kullanım imkanı sunuyor. E-TECH motorlar daha iyi sürüş keyfi, mükemmel yakıt optimizasyonu, yavaşlama sırasında gelişmiş pil şarjı gibi avantajlar sağlıyor.

HİBRİT MOTORLAR İKİ VERSİYON OLARAK SUNULUYOR

Renault hibrit motorları iki versiyon olarak sunuluyor: "Full hibrit" için E-TECH (HEV veya "hibrit") ve “plug-in hibrit” için E-TECH Plug-in (PHEV veya “şarj edilebilir hibrit”). E-TECH motor, CMF-B ve CMF-C/D modüler platformları sayesinde bu modellere kolayca entegre edilebiliyor. Hibrit teknolojisi, aynı zamanda Renault F1 Takımının geniş bilgi birikiminden ve F1 yarışları için geliştirilen teknolojiden faydalanıyor.

Yeni hibrit motorlar, İttifak’ın deneyim ve sinerjisine dayanıyor. Renault Grubu, bugün ve yarın herkes için sürdürülebilir mobilite vizyonu çerçevesinde 2022’ye kadar 100% elektrikli 8 model ve hibrit & şarj edilebilir hibrit 12 model ile ürün gamında elektrifikasyonu hızlandırıyor.

Yeni Captur E-TECH Plug-in ve Yeni Megane E-TECH Plug-in, %100 elektrikli sürüşte şehir içinde 65 km’ye kadar sürüş imkanı sunan 9,8 kWs akü (400V) ile sunuluyor. Yeni Captur E-TECH Plug-in ve Yeni Megane HB E-TECH Plug-in, 9,8 kWh (400V) kapasitesi olan pili sayesinde, karma tüketimde (WLTP) 50 kilometreden 135 km/s hıza kadar ve şehir içi kullanımda 65 kilometreye kadar (WLTP City) %100 elektrik kullanımına izin veren menzil sunuyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler