1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Renault elektrikli araç pazarını ortaklıklarla büyütecek

Renault elektrikli araç pazarını ortaklıklarla büyütecek

Renault CEO'su Luca de Meo, elektrik ve fosil yakıtla çalışan araç üretimi birimlerini ayırmayı planladıklarını ve yükselen maliyetler nedeniyle artık bu alandaki yatırımlarına ortaklıklar ve iş birlikleri üzerinden devam edeceğini açıkladı.

Renault elektrikli araç pazarını ortaklıklarla büyütecek

Enerji Günlüğü - Fransız otomobil şirketi Renault, elektrifikasyona geçiş için ihtiyaç duyduğu dev yatırımları ortaklıklar ve iş birlikleri üzerinden devam edecek. 

Fransız otomobil üreticisi Renault, daha temiz sürüş yarışında Tesla ve Volkswagen gibi rakiplerine yetişmek için elektrikli araç (EV) ve içten yanmalı motor birimlerini ayırma planlarını sürdürüyor. Renault CEO'su Luca de Meo, elektrik ve fosil yakıtla çalışan araç üretimi birimlerini ayırmayı planladıklarını ve yükselen maliyetler nedeniyle artık bu alandaki yatırımlarına ortaklıklar ve iş birlikleri üzerinden devam edeceğini açıkladı. Meo, bataryalar, elektrik motorları ve güç elektroniği alanlarında ortaklıklar geliştirirken 2030 hedefinin çok ötesinde elektrikli araç değer zincirinin %80'ini kontrol edeceklerini belirtti. 

Elektrifikasyona geçiş için ihtiyaç duydukları devasa yatırımların sürdürülebilir olmadığını belirten Meo, "Birlikte yatırım yapmak, birlikte geliştirmek ve birlikte yaratmak istiyoruz” ifadesini kullandı. 

Üç yıl önce Renault, EV değer zincirinin sadece %10'unu kontrol ediyordu. Meo, bu rakamın şimdi %30'da olduğunu ve on yılın sonundan önce %80'e ulaşacağını kaydetti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler