1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Renault’nun elektrikli araçları için batarya fabrikası kurulacak

Renault’nun elektrikli araçları için batarya fabrikası kurulacak

Çinli Envision Group, Renault'un elektrikli araçlarına batarya sağlamak üzere Kuzey Fransa'da 2 milyar euro yatırım ile bir fabrika kuracak. 

Renault’nun elektrikli araçları için batarya fabrikası kurulacak

Enerji Günlüğü - Çinli Envision Group, Renault'un elektrikli araçlarına batarya sağlamak üzere Kuzey Fransa'da 2 milyar euro yatırım ile bir fabrika kuracak. 

Çinli Envision Group, Fransız start up şirketi Verkor ve Fransa’nın ikinci büyük otomobil üretici şirketi Renault ile Kuzey Fransa’da elektrikli araç batarya fabrikası kurmak için anlaşma imzaladığını duyurdu. Batarya fabrikası Renault’un Kuzey Fransa'da bulunan Douai kentindeki ElectriCity sahasında sahayı elektrikli araç üretimi için merkez haline getirme planı çerçevesinde kurulacak. 

Envision'ın kuracağı fabrika 2024'te 9 gigawaat saat (GWh) ile faaliyete geçecek ve kapasite 2030'a kadar 24 GWh seviyesine çıkacak. Fabrika, Avrupa'da elektrikli mobiliteyi daha erişilebilir kılmak için en son teknolojiyi kullanarak uygun maliyetli, düşük karbonlu bataryalar üretecek.

Renault'un elektrikli araç fabrikası ve Envision'ın batarya fabrikası 2030'a kadar toplam 4500 istihdam yaratacaklar. Renault ElectriCity’de 2025 yılına kadar yılda 400 bin elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler