1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Renault elektrikli araçta hedef yükseltti

Renault elektrikli araçta hedef yükseltti

Fransız otomobil şirketi Renault, 2025 itibarıyla filosundaki elektrikli araçların payını %30’a çıkarma hedefini % 65'e yükseltti. 

Renault elektrikli araçta hedef yükseltti

Enerji Günlüğü - Fransız otomobil şirketi Renault, 2025 itibarıyla filosundaki elektrikli araçların payını %30’a çıkarma hedefini % 65'e yükseltti. 

Fransız otomotiv şirketi Renault, önümüzdeki yıllardaki elektrikli araç stratejisini açıkladı. Renault daha önce yüzde 30 olarak açıkladığı 2025 elektrikli araç pazar payı hedefini yüzde 65’e çıkardı. 

Şirket, bu hedefine düşük maliyetli batarya ve elektrik motoru üretimiyle erişmeyi planlıyor. Şirket, önümüzdeki on yıl içinde bataryaların maliyetini yüzde 60 oranında düşürmeyi hedefliyor. Ayrıca elektrik motorlarının maliyetlerini yüzde 30 düşürmeyi, daha kompakt hale getirmeyi ve menzillerini genişletmeyi planlıyor.

"AVRUPA’NIN EN YEŞİL BİLEŞİMİNE SAHİP OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Renault CEO’su Luca de Meo, Avrupa pazarında en yeşil bileşime sahip olmayı hedeflediklerini belirtti. Meo, 2025 yılına kadar 10 yeni elektrikli araç piyasaya süreceklerini belirtirken, 2030 yılına kadar tüm modellerinin yüzde 90'ını elektrikli araçların oluşturacağını söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler