1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Renault elektrikli araçlar için ayrı şirket kuracak

Renault elektrikli araçlar için ayrı şirket kuracak

Fransız otomotiv şirketi Renault, elektrikli araç birimini ayıracak ve benzinli araç çalışmalarında Çinli Geely ile bağlarını derinleştirecek.

Renault elektrikli araçlar için ayrı şirket kuracak

Enerji Günlüğü - Fransız otomobil üreticisi Renault, elektrikli araç birimini ayırıp ayrı bir şirket hâline getirecek.

Fransız otomobil devi Renault, kârlılığa odaklanmak için stratejik değişiklikler yapacağını açıkladı. Büyük bir revizyona hazırlanan Şirket, operasyonlarını 5'e ayıracak. Bu kapsamda elektrikli araç birimini ayırıp ayrı bir şirket hâline getirecek. Renault, gelecek yıl bir borsada listeleme yoluyla elektrikli araç birimini devredecek. 

ÇİNLİ GEELY İLE ORTAKLIK 

Renault, içten yanmalı motor operasyonlarını ise Çin merkezli otomobil şirketi Geely ile %50-50 ortak olduğu girişimle devam ettirecek. İki şirket, kendi markalarına ve diğer otomobil üreticilerine içten yanmalı motor ve hibrit teknolojisi sağlayacak ortaklık anlaşmasının 2023 yılında tamamlanması bekleniyor. Ortaklık bünyesinde 17 motor ve aktarma organı fabrikası ve üç Ar-Ge merkezinde 19 bin kişi istihdam edilecek.

Yatırım planını açıklayan Renault, bu yıl %5 faaliyet karı bekliyor. Faaliyet karını 2025’te %8’e, 2030’da da %10’un üzerine çıkarmayı planlıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler