1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Renault elektrikli ve hibrit araç satışlarını ikiye katlayacak

Renault elektrikli ve hibrit araç satışlarını ikiye katlayacak

Fransız otomotiv şirketi Renault, bu yıl elektrikli ve hibrit araç satışlarını iki kattan fazla arttırarak 350 bine çıkarmayı hedefliyor.

Renault elektrikli ve hibrit araç satışlarını ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü - Fransız otomotiv şirketi Renault, bu yıl elektrikli ve hibrit araç satışlarını iki kattan fazla arttırarak 350 bine çıkarmayı hedefliyor.

Fransa merkezli otomotiv şirketi Renault, 2021 yılında 150 bini tamamen elektrikli, 200 bini ise hibrit modeller olmak üzere toplam 350 bin adet elektrikli araç satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Reuters'ın konuya hâkim kaynaklara dayandırdığı habere göre, bu satış oranı yarı iletken çipler gibi bileşen eksikliğinden kaynaklı bu şekilde planlanıyor.

Renault 2025 yılına kadar satışlarının % 30'unu tamamen elektrikli otomobillerden, % 35'ini hibrit modellerden yapmayı hedefliyor.

Elektrikli araç pazarına açık ara Volkswagen ve Tesla liderlik ediyor. Onları Japon Toyota izliyor. UBS analistleri yılda 750.000'den az elektrikli otomobil satan otomobil üreticilerinin uzun vadede dezavantajlı olacağını belirtiyorlar.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler