1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OYAK Renault'dan Clio 4’ün yerine Yeni Clio Hibrit

OYAK Renault'dan Clio 4’ün yerine Yeni Clio Hibrit

Türk-Fransız ortaklığı OYAK Renault, Türkiye’de Renault Clio 4 yerine Yeni Clio ve Yeni Clio Hibrit otomobiller üretecek.

OYAK Renault'dan Clio 4’ün yerine Yeni Clio Hibrit

Enerji Günlüğü - Türk-Fransız ortaklığı OYAK Renault, Türkiye’de Renault Clio 4 yerine Yeni Clio ve Yeni Clio Hibrit otomobiller üretecek.

Türk Fransız ortaklığı Oyak Renault’ya ait Bursa’daki otomobil üretim tesislerinde, Kasım 2011’de üretmeye başladığı Türkiye’nin en popüler aracı olan Bursalı Clio 4’ün üretimine son verdi. Oyak Renault, Clio serisine Yeni Clio ve Yeni Clio Hibrit üretimi ile devam edecek. Oyak Renault, 11 Mayıs’ta sonlandırdığı Clio 4 modelinden geçen 10 yıl içinde toplam 2 milyon 11 bin 881 adet üretti. Oyak Renault Araç Fabrika Direktörü Murat Taşdelen “Clio 4 üretimini sonlandırırken, Renault Grubu’nun elektrikli araçlara geçiş stratejisi doğrultusunda, yüksek teknoloji barındıran Clio 5 ve Clio 5 Hibrit’in üretimine başarıyla devam ediyoruz” dedi.

OYAK RENAULT OTOMOBİL FABRİKALARI

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 378 bin otomobil ve 920 bin motor üretim hacmi ile Renault Grubu’nun en yüksek kapasitesine sahip tesislerinden biri konumunda. Bursa’da 582 bin 483 metrekarelik alan üzerine kurulu üretim tesislerinde, Karoseri-Montaj ve Mekanik-Şasi Fabrikaları, ARGE Merkezi ve Uluslararası Lojistik Merkezi bulunuyor. 1969 yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 2020 yılı sonu itibariyle 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor. Oyak Renault, Yeni Clio, Yeni Clio Hibrit ve Yeni Megane Sedan modellerini, ayrıca bu modellerde kullanılan motor ve mekanik aksamı üretip ihraç ediyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler