1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Renault iki yeni elektrikli otomobilini tanıttı

Renault iki yeni elektrikli otomobilini tanıttı

Fransız araç üreticisi Renault, iki yeni elektrikli otomobili Renault Megane eVision ve Dacia Spring’i Renault tanıttı.

Renault iki yeni elektrikli otomobilini tanıttı

Enerji Günlüğü - Fransız araç üreticisi Renault, iki yeni elektrikli otomobili Renault Megane eVision ve Dacia Spring’i Renault tanıttı.

Fransız otomotiv şirketi Renault Grubu, Avrupa’da 2050 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdü kapsamında iki yeni elektrikli otomobili Renault Megane eVision ve Dacia Spring’i Renault eWays etkinliklerinde tanıttı. 

2022’YE KADAR TÜM MODELLERİ ELEKTRİKLENECEK

Renault Grubu CEO’su Luca de Meo yaptığı açıklamada, 2022’ye kadar tüm modellerinin elektrikli ya da elektriklendirilmiş versiyonu olacağını belirterek, “Grup olarak 2050 yılına kadar Avrupa’da sıfır karbon emisyonu taahhütümüzü yerine getirmek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. 2030 itibarıyla emisyon oranımızı 2010 yılına kıyasla yüzde 50 azaltmayı hedefliyoruz. 2022 yılıyla birlikte tüm modellerimiz elektrikli ya da elektriklendirilmiş versiyonlara sahip olacak. 5 yıl içinde Renault Grubu olarak pazardaki araçlarımızın yüzde 50’sinin elektrikli ya da hibrit olmasını planlıyoruz. Renault Megane eVision, elektrikli Dacia Spring ve Yeni Arkana E-TECH Hibrit bu planlarımızın önemli birer parçası” ifadelerini kullandı.

15-27 Ekim tarihleri arasındaki Renault eWays etkinlikleri kapsamında Renault Grubu, yeni ürünler ve teknolojilerin yanında ilkeler ve sıfır karbon emisyonlu mobiliteye geçiş vizyonunu paylaşıyor.

MEGANE eVİSİON ÖZELLİKLERİ

Renault Megane eVision: Yeni bir elektrikli kompakt hatchback eWays etkinliğinin en önemli sürprizi elektrikli Renault Megane oldu. Elektrikli araçlara özel yeni CMF-EV platformu kullanan Renault Megane eVision, coupe ile SUV kodlarını birleştirerek kompakt hatchback modelini yeniden tanımlıyor. Bu platform, segmentin geleneksel ebatlarından farklılaşarak yeni hatlara ve ebatlara sahip bir araç ortaya çıkmasını sağlıyor. Böylece ilk kez lanse edilmesinden 25 yıl sonra Megane için yeni bir sayfa açıldı. 

DACİA SPRİNG ÖZELLİKLERİ

Elektrikli Dacia Spring: Dacia’dan yeni bir d-EV-rim Dacia 2021’de modaya uygun küçük şehir otomobili elektrikli Dacia Spring’i pazara sunacak. Logan ve Duster modellerin ardından Dacia Spring, elektrikli mobiliteyi herkes tarafından erişilebilir hale getirerek pazarda devrim yapmaya hazırlanıyor. Bireysel, paylaşımlı ya da profesyonel mobilite için Spring sade, güvenilir ve erişilebilir bir çözüm olarak öne çıkıyor. Yenilikçi SUV görünümü ile model, 4 koltuğa, rekor bir iç hacme, sade ve güvenilir bir elektrikli aktarma organına ve güven verici bir ürün gamına sahip. Hafif ve kompakt elektrikli Spring, karma WLTP döngüsünde 225 km, WLTP şehir içinde ise 295 km sürüş menziliyle hem şehir içinde hem de şehirler arası yollarda çok yönlülük sunuyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler