1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Renault elektrikli otomobil merkezi kuracak

Renault elektrikli otomobil merkezi kuracak

Renault, daha ucuza araç üretimi amacıyla üç fabrikasını birleştirerek Fransa’da 400 bin araç üretilmesi planlanan bir elektrikli otomobil merkezi kuracak.

Renault elektrikli otomobil merkezi kuracak

Enerji Günlüğü - Renault, daha ucuza araç üretimi amacıyla üç fabrikasını birleştirerek Fransa’da 400 bin araç üretilmesi planlanan bir elektrikli otomobil merkezi kuracak.

Fransız otomobil üreticisi Renault, Fransa’nın kuzeyinde bulunan üç fabrikasını birleştirerek 2025 yılına kadar 400 bin araç üretilmesi planlanan bir elektrikli otomobil merkezi kuracağını açıkladı. Douai, Maubeuge ve Ruitz'deki fabrikaları bir araya getiren Renault ElectriCity adı verilecek olan merkezde, elektrikli araçların üretim maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor. Renault, hala pahalı olan elektrikli otomobil üretim maliyetlerini otomobillerin satış fiyatının %3 ila %4'ü arasında düşürmeyi hedefliyor.

Renault bu merkezde B segmenti daha küçük otomobiller üretileceğini işaret ediyor. Ayrıca merkezin hali hazırda 5 bin kişiye istihdama ek olarak 700 istihdam yaratacağını öngörüyor.

Douai fabrikası hali hazırda binek araç montajı, Maubeuge fabrikası ticari araç montajı ve Ruitz fabrikası vites kutusu üretimi yapıyor.

MAHKEMEDEN EGZOS EMİSYON ÖLÇÜMÜ KARARI

Öte yandan Renault’u Alman Volkswagen’in Dieselgate olarak bilinen emisyon skandalına benzer bir durum bekliyor olabilir. Fransa’da bir mahkeme, 2017’de başlatılan bir adli soruşturma kapsamında Renault’nun dizel araçlarının egzoz emisyon ölçümlerinde hile yaptığına hükmetti. Renault, araçlarda kullanılan sistemlerin emisyon testlerinde hile yapılmasına olanak vermediğini açıkladı ve tüm suçlamaları reddetti. Fransa, hâlihazırda Peugeot’nun çatı şirketi Stellantis hakkında da bir soruşturma yürütüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler