1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. RNC Avrasya, Niğde’de depolamalı güneş santrali kuracak

RNC Avrasya, Niğde’de depolamalı güneş santrali kuracak

Niğde’nin Bor ilçesinde depolamalı güneş enerji santrali kurulacak. RNC Avrasya Enerji, 100 MW’lık santral ve depolama tesisi için yaklaşık 1 milyar lira yatırım yapacak.

RNC Avrasya, Niğde’de depolamalı güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - RNC Avrasya Enerji, yaklaşık 1 milyar yatırımla Niğde’nin Bor ilçesinde 100 MW kapasiteli depolamalı güneş enerji santrali kuracak. 

RNC Avrasya Enerji Tedarik Depolama Ticaret A.Ş. tarafından Niğde İli, Bor İlçesi, Kızılca Köyü sınırları içerisinde 100 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) ve yine aynı kapasitede Bor Elektrik Depolama Tesisi kurulması planlanıyor. 

995 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak güneş enerji santralinde 200 bin adet 500 Wp gücünde panel ve 20 adet 5000 kWe gücünde inverter kullanılacak. Ayrıca, Lityum-İyon türünde batarya kullanılarak 100 MWh kapasiteli bir elektrik depolama tesisi de kurulacak. 

Santralde yılda 200 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek enerjinin üretim barasından şalt merkezine oradan da 154 kV, 1272 MCM, ⁓45 km EİH ile 154 kV Emirgazi TM’ye bağlanması planlanmakta olup gerektiğinde şebekeye geri verilmek üzere Elektrik Depolama Tesisine aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler