1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom 2019'da elektrikten 7 milyar dolar kazandı 

Rosatom 2019'da elektrikten 7 milyar dolar kazandı 

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, geçen yıl nükleer santrallerden ürettiği elektrik satışından elde ettiği geliri %17,5 arttırdı ve 7 milyar dolar gelir elde etti.

Rosatom 2019'da elektrikten 7 milyar dolar kazandı 

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, geçen yıl nükleer santrallerden ürettiği elektrik satışından elde ettiği geliri %17,5 arttırdı ve 7 milyar dolar gelir elde etti.

Rusya’da, nükleer santrallerini işletmekle görevlendirilen Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un yan kuruluşu Rosenergoatom'un geliri 2019'da bir rekor olan 7.01 milyar dolara (453.3 milyar ruble) ulaştı.

Büyük ölçekli bir dijital dönüşüm geliştiren Rosenergoatom, nükleer üretim kapasitesi açısından Rusya'nın en büyük ve dünyanın da en büyük ikinci elektrik üreticisi konumunda bulunuyor.

HER 5 AMPULDEN BİRİ NÜKLEER ELEKTRİĞİ İLE YANDI

Rusya’da geçen yıl nükleer santraller tarafından üretilen elektrik enerjisinin satışından elde edilen toplam gelir yıllık yüzde 17,5 artarken, toplam nükleer enerji üretimi yıllık yüzde 2,2 artışla 208,8 milyar kilowatt saat (kWh) olarak gerçekleşti. 

Rusya’daki nükleer santrallerin 2019 yılında ulusal enerji sisteminde ürettiği elektriğin payı yüzde 19,4 olarak gerçekleşti, Rusya'daki her beş ampulden biri nükleer santraller tarafından üretilen enerjiyle aydınlandı.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler