1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rosatom Koreli pil üreticisi Enertech’e ortak oldu!

Rosatom Koreli pil üreticisi Enertech’e ortak oldu!

Rus enerji oyuncusu Rosatom, Güney Koreli lityum iyon pil üretecisi Enertech International’in yüzde 49 hissesini satin aldı.

Rosatom Koreli pil üreticisi Enertech’e ortak oldu!

Enerji Günlüğü - Rus enerji oyuncusu Rosatom, Güney Koreli lityum iyon pil üretecisi Enertech International’in yüzde 49 hissesini satin aldı.

Türkiye’nin ilk nükleer santralinin kurulum çalışmalarını sürdüren Rus enerji devi Rosatom, büyüme potansiyeli en yüksek iş alanlarından kabul edilen enerji saklama teknolojileri alanında bir satin alma işlemine imza attı. Rosatom'un enerji depolama sistemleri için endüstri entegratörlüğü yapan OOO RENERA, (Rosatom'un TVEL Yakıt Şirketi'nin bir parçası) Güney Koreli Enertech International Inc. şirketinin yüzde 49’luk hissesini satın aldı.

RUSYA'DA 2030 HEDEFİ 2000 MWH

Çeşitli kapasitelerde elektrotlar, lityum iyon pil hücreleri ve enerji depolama sistemleri üreten Enertech International Inc. ile imzalanan anlaşma, Rusya'da 2030 yılına kadar en az 2000 MWh kapasiteli lityum iyon pillerin ve enerji depolama sistemlerinin üretilmesini de içeriyor. Anlaşmaya göre Rusya’da üretimin ilk aşaması 2025 yılında başlayacak. Rus şirketinin lityum iyon pilleri, elektrikli otobüslerde, elektrikli araçlarda, özel ekipmanlarda ve elektrik şebekesi kompleksinde kullanılacak.

UÇTAN UCA TEKNOLOJİ

Rosatom, teknoloji alanındaki bu ve benzeri ortakıklarıyla nükleer enerji dışındaki işleri ve endüstrileri geliştirme konusunda yürüttüğü stratejik çalışmasını sürdürüyor. Enerji depolama sistemleri, Rosatom'un nükleer olmayan ürünler portföyünde bulunan uçtan uca bir teknoloji olma özelliğini taşıyor. Bu da, yeni bir teknolojik düzende talep gören yüksek teknoloji ürünleri yaratmayı mümkün kılıyor.

TVEL’İN KAPASİTESİ ARTACAK

Güney Koreli Enertech International Inc. şirketiyle yapılan ortaklığı değerlendiren TVEL Başkanı Natalya Nikipelova, “Bu birleşme, üretim kapasitemizi artıracak, lityum iyon piller alanındaki yetkinliklerimizi ve gelişmelerimizi önemli ölçüde artıracak ve ayrıca dış pazarlara erişimi açacak” dedi.

ÇEVRE DOSTU TAŞIMACILIK

Lityum iyon piller, en gelişmiş ve en çok talep gören enerji depolama teknolojisi olarak kabul ediliyor. Bu piller, uygun fiyatları ve yüksek teknik özelliklerin birleşimi sayesinde çevre dostu yolcu taşımacılığı olan elektrikli araçların ve otobüslerin geliştirilmesinin ana bileşeni haline geldi. Lityum iyon depolama sistemleri, enerji sektörünün dönüşümünü kolaylaştırdığından, elektrik enerjisi endüstrisinde enerji depolama sistemlerine olan talep de günden güne artıyor.

ENERJİ BİRİKTİRME ALTYAPISI

Bu teknolojiler, güç sistemlerinin fazla dönemlerde enerji biriktirmesini sağlaması ve eksiklik anında bu enerjiyi vermesi sayesinde, güç kaynağının kesintisiz hale gelmesi ve rasyonel elektrik kullanımı için de oldukça etkili. Bu teknolojiler aynı zamanda, güç şebekesinin istikrar problemini çözererek yenilenebilir enerjinin gelişmekte olan alanı için “tipik” kabul edilen güç dalgalanmalarını da düzenliyorlar.

OOO RENERA HAKKINDA

Rosatom'un TVEL Yakıt Şirketi'nin bir parçası olan OOO RENERA, elektrik depolama sistemleri alanında Rosatom'un aktif olarak gelişen bir endüstri entegratörü. Şirket, tesis içi ve lojistik elektrik mühendisliği için lityum iyon pillerli üretiyor ve ayrıca acil durum ve kesintisiz güç kaynağı, güç şebekesinde zirveleri yumuşatma, hibrit sistemler için enerji depolama sistemleri için çözümler sunuyor.

ENERTECH INTERNATIONAL HAKKINDA

Enertech International Inc. ise 2001 yılında kurulmuş Güney Koreli bir şirket. Enertech International Inc, elektronik cihazlarda, elektrikli araçlarda ve güç sistemlerinde yaygın olarak kullanılan lityum iyon pil, pil ve enerji depolama sistemlerinin önde gelen ulusal üreticilerinden biri konumunda. Şirketin ürünleri dünyanın çeşitli ülkelerine ve bölgelerine tedarik ediliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler